Felsökning av en 6,5 Turbo Diesel oljetrycksbrytare

Oljetrycksbrytaren på en 6,5 diesel är en multifunktionell enhet. När den är stängd det ger ström till bränslet överföringspump, sända en signal till antingen en idiot ljus eller en olja-manometer på instrumentbrädan. Problem med strömbrytare kan orsaka att motorn sluta eller köra dåligt. Saker du behöver
Voltmeter
Rengöringsmedel
Rag
Wrench
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och leta reda på bränslefiltret. Ta bort de två skruvarna som håller enheten på blocket, och flytta det åt sidan. Borttagning bränsleslangarna är inte nödvändigt. Titta undertill för olje-omkopplaren. Det är en liten enhet med en två-trådig kontakt, den skruvas in i motorblocket
2

Spray växeln med lite renare - om det är fet eller smutsig - och torka rent med. trasan. Försiktigt separera plast tråd-kontakt. Undersök den för korrosion, smuts eller lösa trådar. Rengör och reparera om det behövs. Återansluta till växeln.
3

Hitta en bra jordanslutning för voltmetern. Slå på tändningen och bestämma 12-volts strömförsörjning med back-sondering kontakten. Om det inte finns något utslag på mätaren, kontrollera korrekt säkring för att se om den är trasig. Detta test säkerställer att strömmen når växeln.
4

Starta motorn efter bestämning strömförsörjningen till växeln. Back-probe de två ledningarna på strömbrytaren och kontrollera att strömbrytaren stängs. Tolv volt är optimalt in och ut ur swich. Om inte, byt ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67650.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.