Tecken på en Bad Speed ​​Sensor

Hastighetssensorn i ett fordon kontrollerar ett antal olika system och kan märkbart påverka hur en bil kommer att köras. Hastighetssensorn kan vara på växellådan, differential, transaxle eller hastighetsmätare huvud. En dålig eller felaktig hastighetssensor på ett fordon kan orsaka en mängd olika problem, alltifrån en inkonsekvent hastighetsmätare till vad som verkar vara problem med sändningen. Tjänsten Engine Light
p Om hastighetssensorn har gått ut på din bil, kontrollera motorn ljus eller tjänst motor ljus, kommer på, vilket indikerar att det finns ett problem. Beroende på din bil, kan det utlösa andra tjänsteleverantörer lampor.
Hastighetsmätare

En primär funktion av hastighetssensorn är att berätta hur snabbt fordonet färdas. Ett fordon med en trasig eller felaktig hastighetssensor kommer också sannolikt att uppleva en felaktig hastighetsmätare. Hastighetsmätaren kan "hoppa", eller rycker fram och tillbaka, även om fordonets hastighet förändras inte, och kan sluta fungera helt och hållet.
Farthållare
< p> Hastighetsmätare problem också ofta leda till problem med farthållaren på ett antal fordon. Om bilens dator, eller hjärnan, inte kan berätta hur snabbt den färdas det inte kommer att kunna reglera farthållaren.
Transmission

En dåligt fungerande hastighetssensor kan orsaka problem med bilens automatlåda, beroende på hur den fungerar.
p Om hastighetssensorn skickar felaktig information till bilens dator om hur snabbt fordonet färdas, kan fordonet växla olämpligt, vilket ryck och andra diverse frågor. De frågorna kommer att bero på huruvida fordonet anpassning för att gå snabbare eller långsammare än den faktiskt är. Hursomhelst, kan en dålig hastighetssensor slitas ut eller skadas en överföring om lämnas utan reparation.
Stalling

Ett fordon med en helt dött hastighetssensor kan fastna eftersom fordonet sänder inte rätt signaler till datorn och justerar inte ordentligt på tomgång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65373.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.