1995 Maxima Felsökning

Nissan Maximas är väl emot av många granskare på grund av sin prestanda, tillförlitlighet och lyx, enligt Edmunds. Men som med alla fordon, även en välskött och regelbundet servad Maxima kommer att uppleva problem med tiden. Om du kör en 1995 Maxima, då är du troligen närmar några av de vanligaste fel motorkomponenter och läckor som alla äldre bilar är benägna att uppleva. Bekanta dig med felsökning och fastställande av vissa gemensamma problem och du kommer att sluta spara både tid och pengar. Saker du behöver
mekaniker handskar
hylsnyckel med adaptrar och uttag
Ordet jack
Jack står
flaska kolsyrade läsk
Hammer
Stålborste Startkablar
Visa fler instruktioner
1

Slå på innerbelysningen och strålkastare för din 1995 Maxima om den inte startar. Dim ljus är ett tecken på en sviktande batteri. Använd ett par startkablar för att starta bilen igen och kör den till en Biltema så att teknikern kan kontrollera batteriet och byt ut det vid behov. Ett annat alternativ skulle kunna vara att batterikablarna inte är ordentligt anslutna till terminalerna. Trängs batterikablarna och tillbaka för att se om kontakten nötter är säkra sedan försöka starta bilen igen. Medan slingrande batterikablarna, kontrollera anslutningarna för korrosion, som kan rengöras genom att hälla kolsyrat läsk över de korroderade anslutningar och skrubba dem med en stålborste. Om din Maxima stammar samtidigt vända, då startmotorn kan misslyckas. Knacka startmotorn lätt med en hammare för att återigen engagera den med svänghjulet en gång.
2

Knäböj och titta under din 1995 Maxima för små pooler av vätska på marken. Motorolja har utseendet av en brun eller svart, tjock oljig substans. Oljeläckage lätt kan fastställas, beroende på var packningen läckan ligger i motorblocket. Också kontrollera tätheten på oljefiltret och avtappningsplugg om du nyligen har haft ett oljebyte. Kontrollera oljenivån med mätstickan och tillsätt mer olja om det är lågt. För mycket olja orsakar överflödig olja sippra igenom packningar och tätningar, även om packningarna är fortfarande i god form. Motorns kylvätska är vanligen en grön färg, men det tar också på en embryot hänger, regnbåge-liknande utseende. Utan rätt kylvätskenivån, kan din Maxima överhettas, vilket kan orsaka katastrofala motorbortfall. Kontrollera nivån på kylvätskan i kylvätskebehållaren på vänster sida av motorn, lägga till mer om det är under den lägsta linje. De flesta kylmedel säljs som 50/50 blandningar av kylvätska och vatten som kan läggas direkt till din bil. Om din 1995 Maxima kontinuerligt läcker kylvätska, då du kan ha en läckande slang. Fortsätt att lägga till en 50/50 lösning eller destillerat vatten till kylvätskebehållaren tills slangen ersätts. En pöl av röd vätska indikerar antingen en läcka bromsvätska eller automatisk transmissionsolja (ATF) läcka. Använd mätstickan i bromsvätskebehållaren att kontrollera nivån när bilen har värmts upp. Fastställande bromsen eller kraftledningar vätska är ett arbete som ska utföras av en mekaniker.
3

Lyft 1995 Maxima med en domkraft och placera pallbockar under varje ytterdörren så att du kan inspektera bromsbelägg och rotorer. Avlägsna däcket på varje sida och inspektera tjockleken av bromsbeläggen och några tecken på rotorerna 'yta som framträder skadad eller sprucken. Det finns många olika tecken på bromsfel, inklusive gnisslande eller slipning när bromspedalen är nedtryckt, en bromspedal som ger lite motstånd när den trycks eller när bromspedalen pulserar när deprimerad.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66154.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.