Orsaker till en Radiator Leak

Radiatorer hålla fordonets väsentliga delar kyla. De tillåter motorn att fungera och förhindra överhettning om ett fordon går på tomgång i trafiken eller köra en längre sträcka utan att stanna. När radiatorn läcker, sipprar vital kylvätska ut och därmed att systemet inte kan kyla fordonet så effektivt. Värre kan dessa läckor ibland leda till överhettning och allvarliga skador på motorn. Många olika faktorer kan leda till radiator läckor. Korrosion
p Det finns en anledning mekaniker rekommenderar att människor rengöra sina bilar efter en djup snö. Vägsalt och annat material kan ansamlas på en radiator och korroderar metallen, till slut leder till en läcka. När detta händer, måste en mekaniker lapp antingen läckan eller byt kylaren helt.
Frysning
p Om en radiator inte har fyllts med lämplig kylvätska, eller värre , har fyllts med vatten, kan företaget få allvarliga skador vid minusgrader. Vatten expanderar när det fryser och kan bryta många material i processen, inklusive en radiator. Fyll alltid en radiator med frostskydd för att förhindra detta orsaken till läckaget.
Punktering

väg skräp, stenar och annat skräp kan ibland fastna på undersidan i en bil och punktering olika komponenter, speciellt vid höga hastigheter, såsom de på motorvägar och motorvägar. Mänskliga fel kan också resultera i punkteringar i olika situationer. Mekanik framgångsrikt kan patcha några punkteringar, medan mer allvarliga punkteringar kommer att förstöra en radiator helt.
Ålder

eftersom tiden går, kommer radiatorerna uppleva slitage av användning , precis som med någon mekanisk del av ett fordon. Interna komponenter kan börja läcka, kan slangarna bryta ner och små sprickor kan utvecklas inom kylaren. När en radiator börjar uppleva läckage på grund av hög ålder, kan det vara dags att byta ut det. Inom en trycksatt miljö
Svag Radiator Cap

Radiatorer arbete, så om den externa kylarlocket har någon skada, kommer det att läcka kylvätska varje gång fordonet fungerar. En felaktigt dimensionerad mössa skulle också ge samma resultat. En tryckprovning kommer att avgöra om en kylarlocket är den skyldige.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65418.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.