Hur berätta om du har en dålig AC relä

Reläet i din bil eller lätt lastbil luftkonditioneringssystem styr kompressorn. Genom att använda ett relä, kan hög strömstyrka elektromagnetisk kompressorkoppling styras av en låg-ström-omkopplare. Testa reläet kräver användning av en bil kretsprovare eftersom många av dagens datorstyrda bilar och lastbilar använder datorn stänger reläet av och på. Använda ett enkelt test ljus kan skada datorn kretsar. Saker du behöver
Automotive kretsprovare
Visa fler instruktioner
1

Leta reläet i strömfördelare, vanligtvis finns under huven, och dra ut den. Inspektera kablar och kontakt för värmeskador och reparationer som behövs. Lägg märke till att två av de fyra kablarna som går in i kontakten är en större storlek än de andra två. Dessa är de högre nuvarande ledningar som går till kompressorn kopplingen. Vrid tändningsnyckeln på och testa för ström på höga aktuella ledningarna. En av dem ska ha batterispänningen med nyckel på. Den andra är marken. Om ingen spänning finns, kontrollera säkringen, och om inget marken hittas, kontrollera kompressorkopplingen.
2

Med motorn igång, och A /C styr bytte till max kyla, testa Återstående två trådar för matning och jord. Om strömmen inte finns på någon av de två mindre ledningar, kontrollera säkringarna. Om marken inte hittas på den återstående tunn tråd, är indikationen en kontroll problem. Möjliga orsaker är låg köldmedium, en trasig tryckvakt, en defekt omkopplare eller en trasig dator. Om makt och mark finns här, gå vidare till nästa steg.
3

Med motorn igång, och A /C-kontroller i max kylning positioner, test för ström på kompressorn kopplingen elektriskt kontaktdon. Om strömmen inte hittas vid kopplingen, är reläet felaktigt. Om strömmen hittas, misstänker en dålig jord, eller en defekt kompressorkoppling.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64486.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.