Hur man testar en förrätt med en multimeter

Multimetrar kan du testa ström, spänning och resistans av din bil elsystem. När du utför ett test på bilens batteri, måste du också testa de andra komponenterna i avgiftssystemet för att avgöra om batteriet är failing.Testing motstånd starter med en multimeter är ett grundläggande steg i att diagnostisera fordonets laddningssystem problem. En förrätt som visar hög motståndskraft kommer att dränera ström från batteriet snabbare än generatorn kan ladda det. Saker du behöver
Bil ramper
Stoppklossar
Golv ranka
Rag
Skiftnyckel
Induktiv strömtång
Multimeter
Assistant
Show Mer Instruktioner
1

Align en bil ramp med varje framdäcket på ditt fordon. Kör bilen på bilen ramper. Placera fordonet i parken och ställa nödbromsen. Stäng av fordonet.
2

Ställ en hjulkloss bakom varje bakre däck på fordonet. Addera 3

Ligg ner på golvet creeper och skjut dig själv under fordonet. Leta starter, vilket borde vara på sidan eller framsidan av motorn.

Torka kabeln kör till startmotorn med en trasa. Inspektera rengjorda kabel för hack i sin skyddande mantel, eller en lös koppling mellan startkabeln och starter bulten. Fast alla anslutningar med en skiftnyckel.
4

Anslut de positiva och negativa ledare för induktiv klämma till de positiva och negativa hamnar på kroppen av multimeter.
5

Haka induktiv klämman över kabeln som går till startmotorn. Slå på multimeter, och ställ in den på "Resistance".
6

Läs multimetern display som assistent startar motorn. Jämför displayen behandlingen med starter tillverkarens specifikationer. Om motståndet läsning är för hög, försöka byta kabeln. Om problemet kvarstår, är startmotorn sannolikt har interna problem, och kan behöva bytas ut.
7

Stäng fordonets huva. Ta bort klossarna från bakom fordonets bakhjul och kör ner från ramperna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65674.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.