Hur du ändrar Generator på en Ranger

Ford Ranger infördes 1965 som en F-serie lastbil med skålade säten och ett uppgraderat trim paket. År 1992 Ranger ändrades till en mindre lastbil, baserat på Mazda Courier ramen. Från och med 1982 års modell, har Ford Ranger sålts med en 4-cylindrig eller V-6 motor, och den kommer i två-eller fyrhjulsdrift. Byte av generatorn på en Ranger från 1982 att presentera är en nästan identisk process, med den enda skillnaden är placeringen av generatorn på motorn. Saker du behöver
3/8-tums enhet ratchet och Hylsnyckelsats
Tänger
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på Ranger. Lokalisera och tryck ner spännare på framsidan av motorn, med en 3/8-tums Ratchet och uttag. Nedtryckning av spännare kommer att släppa spänningen på drivremmen. Ta bort drivremmen från framsidan av motorn.
2

bort pluskabeln från batteriet, med en 3/8-tums enhet ratchet och uttag. Det finns en konstant positiv laddning mellan generatorn och batteriet. Ta bort batteriet kabeln kommer att eliminera risken för elektriska stötar eller elektriska skador på någon del av ditt fordon under generatorn ersättningen.
3

bort den övre bulten på generatorn, som sitter på vad som är känt som en svängarm. Använd en 3/8-tums enhet ratchet och uttag för att ta bort skruven. Använd en tång på den andra änden av bulten om din övre bulten har en mutter på den andra änden. Sväng generatorn utåt, bort från motorn, tills du kan komma åt baksidan höljet på generatorn.
4

bort både de positiva och negativa ledningarna från generatorn, med en 3/8-tums enhet Ratchet och uttag.
5

Ta bort den nedre bulten från generatorn, som monteras direkt i generatorn fästet. Skjut hela växelströmsgenerator av generatorns fäste.
6

Installera den nya generatorn i generatorns fäste. Skjut den nedre bulten genom församlingen, i generatorns fäste. Starta den nedre bulten i fästet för hand, men dra inte åt den nedre skruven.
7

Fäst de positiva och negativa ledningar på baksidan av generatorn bostäder, med en 3/8-tums köra Ratchet och uttag. Dra åt fästelement muttrar på de ledningar kontakterna mellan 15 till 25 ft-lbs. av vridmoment. Dra inte åt muttrarna, eller du kommer att snurra den gängade stolpen och förstöra din nya generatorn.
8

Skjut generatorn i läge för att justera den övre bulten. Skjut den övre bulten genom baksvingen, eller justering, arm. Dra åt muttern på den motsatta änden av bulten om närvarande, med användning av en 3/8-tums enhet harskramla och ingångar, plus tång om det behövs. Fäst både övre och nedre bultarna på generatorn mellan 50 till 60 ft-lbs. av vridmoment.
9

Drapera drivremmen tillbaka på generatorn. Bekräfta remdragningen genom att kontrollera remdragningen diagrammet på toppen av kylaren på din Ranger. Tryck på spännaren och installera drivremmen tillbaka på remskivorna, enligt anvisningar från bältesdragningen diagrammet. Släpp spännaren när bandet är i linje och centrerad på alla remskivor.
10

tillbaka den positiva batterikabeln och dra mellan 15 och 20 ft-lbs. av vridmoment, med en 3/8-tums enhet Ratchet och uttag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66076.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.