Skälen för en Check Engine Light

kontrollera motorn ljuset på ett fordon är en indikation på att något är fel med motorn, luftintaget systemet, avgasröret, eller den luft-bränsleförhållande. En check-engine lampan ska inte vara en tid till panik, men det bör definitivt vara en tid att ägna stor uppmärksamhet åt hur bilen uppträder. Identifiering

Nästan alla moderna bilar har vad som kallas en elektronisk styrenhet, eller ECM. På grund av utsläpp-kontroll föreskrifter och önskan för bästa möjliga bränsleekonomi, det finns flera sensorer placerade på olika ställen i motorn och transmissionen för att övervaka motorns prestanda. Om något i motorn inte presterar upp till standard, visar ECM finns ett problem genom att tända upp kontrollen-motorn ljus.
Oxygen Sensor

Ett av de vanligaste orsakerna till check-engine lampan tänds är en felaktig syresensor. En syresensor är placerad mellan motorn och katalysatorn, och dess uppgift är att se till att avgaserna från motorn indikerar effektiv förbränning. Sensorn kan antingen vara att upptäcka ett annat problem som orsakar en obalans i detta förhållande, eller själva sensorn kan vara defekt orsakar check-engine lampan tänds. Din mekaniker kan avgöra det exakta problemet.
Gas Ångor

nyare bilar finns det sensorer som kan berätta när bensintanken är överfylld, och de kan utlösa check-motorn ljus. Överfyller gastank anses vara ett problem eftersom ångorna från avdunstat gas som har spillts på utsidan av tanklocket kan antändas av saker såsom cigaretter eller gnistor.
Allvarliga problem

I de flesta fall en bil kan säkert köras till en verkstad för en diagnos om kontrollen-motorn tänds. Dock kommer check-motorn ljus sväng antingen rött eller börjar blinka om problem i motorn är allvarligt. Om en mer allvarlig indikation är kopplad med en grov avstängda motorn, då är det lämpligt att dra bilen över och ha det bogseras till ett servicecenter, annars kan du ohjälpligt skada motorn
. Kontroll Problemet


När något utlöser en check-motorn ljus, kommer ECM lagra den informationen tills den hämtas av en kvalificerad mekaniker använder en dator diagnostisk enhet. Denna tjänst är normalt tillhandahålls gratis av någon ansedd mekaniker eller verkstad, och om det är ett försök att debitera dig för att kontrollera lampan, då är det rimligt att begära att avgiften för lampan diagnosen dras av från framtida reparationsarbeten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64015.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.