Hur man identifierar vilket märke av Tändspole Jag Har

Tändspolar inte skapade lika - vissa är tillverkade med bättre specifikationer, något lägre. Vissa spolar varar livet av fordonet, kommer en del måste bytas ut. Ibland, i ett tändsystem med flera spolar, bara en kommer att misslyckas och behöver bytas ut. Om du vill matcha ersättare spolen till de befintliga spolarna, är det viktigt att veta vilken typ av spolarna är redan i bilen. Fastställande märket på en tändspole är inte svårt och du kan göra det i något mer än ett par timmar. Saker du behöver
Basic mekaniker verktyg
Visa fler instruktioner Review bort tändspolen
1

Bestäm var din tändspole är. På sena-modell bilar, är det vanligt att ha flera tändspolar placerade ovanför tändstiften. Din tändspole kan också vara in-line från batteriet (en medelstor, rund cylinder), eller i fördelaren. Om spolen inte är på tändstiften eller ligger före distributören, då det ligger innanför distributör.
2

Koppla den positiva batterikabeln och ta bort tändspolen. Tillverkarens namn kan skrivas ut direkt på spolen.
3

Skriv ner alla siffror tryckta på spolen, om tillverkarens namn inte är närvarande. Ta din spole i en lokal Biltema och be att få jämföra det med spolar som de har i lager för fordonet. Annars kan du söka på internet för tändspolar för ditt fordon och matcha spolen dig bort med fotografier.
4

Ring en lokal återförsäljare som säljer ditt bilmärke. Om du ger dem fordonets identifieringsnummer eller VIN, kan de ha möjlighet att berätta vilken typ av tändspole installerades på fabriken.
5

Ring tillverkaren och ge dem den VIN . Tillverkarna lägger ofta elektriska komponenter snarare än att producera själva delarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67176.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.