Symtom på en dålig EGR Ventil i en '92 Honda Accord

EGR-ventilen i en 1992 Honda Accord är utformad för att rikta en del av avgaserna i bilens insugningsröret. Återinförandet av vissa av avgaserna bidrar till lägre temperaturen i Accord motor, minska mängden utsläpp från motorerna. EGR ventiler fel när sotavlagringar samlar på dem, vilket får dem att inte öppna och stänga ordentligt. Ojämn tomgång

En Honda Accord med en dålig EGR-ventilen går inte på tomgång normalt. Istället för en slät, jämn tomgång, med Accord s tomgång blir ojämn. Medan du sitter på ljus eller i en driva igenom, lyssna om bilens motor verkar vara kämpar för att hålla igång. Du kan också titta på varvräknaren (den mätare som visar motorns varvtal). Om varvtal är lägre än normalt eller är fluktuerande medan bilen står stilla, kan det vara från en dålig EGR-ventilen.
Motorknackning

EGR-ventilen i en Accord hjälper till att inte bara minska bilens utsläpp, men också för att eliminera förtändning, eller motorknackning. Motorknackning uppstår när bensin som kommer in i motorns cylindrar antänds för tidigt. Denna tidiga antändning sker på grund av den höga temperaturen i motorn, som normalt skulle styras av en korrekt fungerande EGR-ventil. Du kanske kan höra motorn knackar när du startar bilen, eller vid acceleration.
Stalling

Eftersom en dålig EGR-ventil påverkar motorns temperatur, vilket sedan påverkar när bensinen antänds i cylindrarna, kan den dåliga EGR ventilen orsaka ännu en Accord till stall. Den Accord motor är mest sannolikt att stall ut under hård belastning operationer, som att accelerera på motorvägen eller om bilen går uppför. Med tidig antändning av bensin, inte producerar motorn inte tillräckligt med kraft för att hålla igång, och så småningom kommer det att stanna helt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65051.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.