Hur man läser felkoder från en 2007 3200 Serie International Truck

De felkoder i en 2007 3200 serie International Truck är utformade för att hjälpa fordonsindustrin tekniker och gör - det - självare diagnostisera fordon problem . Drivlinan styrmodulen , eller PCM , följer aktivt trucken för problem . När PCM upptäcker ett problem , lagrar den en felkod i minnet och slår på tjänsten motorn snart , eller SES ljus . En datoriserad fordonsindustrin skanning verktyg är den enda enhet som har åtkomst till PCM minne för att läsa felkoder . Saker du behöver
Automotive Scan Tool
Visa fler instruktioner
1

Parkera trucken på ett jämnt underlag och stäng av motorn . Vrid tändningsnyckeln tillbaka till " ON " läge så instrumentpanelen har ström , men motorn inte är igång .
2

Anslut en bil scan tool till lastbilens diagnostiska data port . Det diagnostiska data port är placerad under instrumentbrädan på förarsidan , till höger om rattstången . .
3

Ström på felsökningsverktyg och vänta medan den startar upp Använd piltangenterna på Scan verktyget för att navigera genom huvudmenyn . Välj " PCM " alternativ från huvudmenyn .
4

Välj " Läs Codes " från PCM -menyn . Skriv ner de alfanumeriska felkoder som visas på Scan verktyget skärm .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67839.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.