Skrapande ljud i framsidan av min 2001 Grand Am

The Grand Am från 1998 redesign inte riktigt göra det den amerikanska motsvarigheten till BMW: s 3-serie - tacka front-wheel-drive för det - men det är fortfarande en trogen erbjudande som gör det bästa av vad den fick. De flesta av Grand Am: s prestanda uppgraderingar kom som en välsignelse för bilen som helhet, men vissa lägger lite för mycket stress på sin Chevy Malibu underbyggnad. Prestandadäcket Problem

Liksom många av sina prestationer motsvarigheter från Ford, Chrysler och BMW, kom 2001 Grand Am GT utrustad med Goodyear Eagle däck. Örnen är en äldre konstruktion som gav bra grepp i vått och torrt och rimliga vägegenskaper när det först kom på nätet i början av 1990, men har börjat visa dess ålder i det tjugoförsta århundradet. Örnar, speciellt när man bär, tenderar att släppa ut ganska lite av väg buller jämfört med mer moderna motsvarigheter. Denna väg buller manifesteras ofta som en hummande eller slipning som låter ungefär som en sliten hjullager
hjullager

Grand Am har fyra utmärkande egenskaper över allt annat.: front-wheel-drive, kraftfullt för en front-förare, ganska tungt för en bil av dess slag - ca 3200 pounds med föraren - och sport-upphängd. Lägg allt detta tillsammans och du har en bil nästan garanterat att slå sina framhjulslagren till döds, vilket Grand Am kan och kommer att göra. Wheel lagerhaveri kommer vanligtvis börja som en skrapande ljud när du svänger sedan en grind eller klagar samtidigt gå rakt, vibrationer samtidigt som du vrider och slutligen konstant vibration som ökar med hastigheten.
Problem skivbroms

Även om detta kan vara en av de otäckaste och mest störande ljud du någonsin hört komma från bilen, kan det vara en av de enklaste att fixa. Även om det kanske låter som en konstig fel, kan stenar och pinnar lätt fastnar mellan Grand Am: s bromsok ankare - aka fäste - och skivan. Hinder inkilad i bromsoket både gnugga på skivan och avger ett skrapande ljud, och de håller dina glidande bromsok från att glida. Detta kilar dynan mot skivan och skapar en skrapande ljud. Det är också möjligt att bromsok glidande mekanismen har fastnat på egen hand, kila utanför dynan mot rotorn.
Andra orsaker

Warped, urkärnade eller rostiga bromsskivor kan lätt orsaka slipning eller andra ljud, men kommer vanligtvis ut dem bara under bromsning. När kuddar release, bör slipning upphöra, men bullret kommer så småningom övergå till bromspedalen pulsering och eventuell ratt skaka. Skadade eller torrt kulleder och styrning länkar end avger ett skrapande ljud, särskilt om de fettätning spricker och tillåter vatten och smuts i aggregatet. Ball ledbesvär normalt manifesteras över ojämna vägar, vid låga hastigheter, samtidigt som du vrider och då studsar bilen medan parkerade.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68415.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.