Felsökning Broms Problem i en Honda Civic

Om din Honda Civic är med broms problem, bör du inte köra bilen tills du får allt redas ut. Broms problem är mycket allvarliga och kan orsaka en bilolycka. Eftersom det finns några olika vanliga problem som kan uppstå med Civic bromsar, måste du göra en del felsökning för att försöka lista ut vad som kan orsaka din broms problem. Reservdelar, om det behövs, kan då köpas från de flesta auto-delar butiker. Instruktioner
1

Öppna huven och kontrollera Bromsvätskebehållaren tank. På Civic, är bromshuvudcylindern nästan alltid ligger på förarens sida av fordonet, bultas fast i bromsservon. Bromsen-booster församling, som är en black metal skiva, är bultad till brandväggen. Cylindern kommer att ha en grå skyddshöljet på den och en stor gulaktig, genomskinliga, reservoartanken. Vätskan i tanken bör vara mellan de övre och undre märkena på sidan av tanken. Om det inte är, fyll behållaren med färsk bromsvätska.
2

Pump bromspedalen. Om det känns svampig, då det finns luft i bromsledningar och systemet måste avluftas med en professionell.
3

Tryck på bromspedalen. Om det sjunker till golvet, komma ut ur bilen och kolla under bilen. Civic s bromsledningar är belagda med en korrosionsskyddande beläggning, men förarna i norr upplever ofta rostiga bromsledningar på äldre Honda Samhällskunskap. En ljusbrun vätska från under chassit är bromsvätska. Du måste byta bromsledningarna.
4

Tryck på bromspedalen. Om pedalen är fast, men sedan långsamt sjunker till golvet, och det finns inga tecken på bromsvätska läcker, så har du en intern tätning fel på din Civic s bromshuvudcylindern. Huvudcylindern behöver bytas.
5

Lyssna för skrikande bromsar vid körning. Squealing bromsar indikerar att slitaget fliken på bromsbeläggen vidrör broms rotorer och dina bromsar behöver ändras. Också, vibration eller ratt "shimmy" under bromsning indikerar ojämn bromskloss och rotor slitage och du behöver ändra bromsarna under detta förhållande också.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65106.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.