1993 Dodge D150 Felsökning

Dodge har tillverkat bilar sedan 1917, men utseendet och makeup av Dodge lineupen av lastbilar har förändrats kraftigt sedan bolagets första lastbilar producerades. De 1993 Dodge D150 ingår en 5,9-liters åtta cylindrig bensinmotor och möjlighet att ta leverans av fordonet med en 30 liters bränsletank. Eftersom D150 är en så komplex lastbil som består av så många olika delar, bultar och bälten, kan det vara svårt att felsöka ett problem, är en del av vilka realiseras genom förändringar i hur lastbilen känns att föraren. Instruktioner
1

Inspektera luftfiltret på din lastbil när det känns trögt när du kör. Luftfiltret kan vara igensatt eller smutsigt.
2

Hitta kopplingslamellen om lastbilen slirar växlar medan du kör. Skivan kan vara kontaminerade med transmissionsolja, slitna eller skadade och bör bytas ut. Undersök komponenterna i kopplingsenheten, inklusive kopplingen skivfjädrarna, tryckplatta membran fingrar och tryckplattan att se om någon av dessa delar är trasiga, saknas, är skadad eller sliten.
3

Kontrollera timing specifikationerna för din Dodge om lastbilen känns det klickskott som du accelererar. Tidpunkten kan behöva justeras. Inspektera tändstiften efter tecken på skada eller försämring. Om misständning sker främst när motorn går på tomgång, hitta motorns wireset att se om någon av tändkablarna är slitna eller skadade.
4

mäta mängden styrservoolja du har i din bil när ratten blir svårt att vända. Om du har tillräckligt med vätska, hitta styrservopump att leta efter tecken på slitage eller skador. Den servostyrning slang kan också vara igensatt eller skadad. Inspektera styrstag slutar för slitage eller skador och bekräfta att servostyrningen remmen är korrekt dragen och justeras.
5

Undersök kylarslangen om din motor är överhettad medan du kör. Slangen kan brytas, spruckna eller läcker. Kontrollera topplockspackning, termostat och kylarlock för skador eller slitage. Hitta remmen vattenpumpen för att bekräfta att den fungerar korrekt och undersöka värmeelementet för frostskyddsmedel läckor. Om vattenpumpen kvarstår, kan insugningsröret packning och radiator fläktmotor vara defekt eller det kan saknas fläktbladen på kylfläkten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67273.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.