Felsökning av en Chevrolet Korsika

Du behöver inte vara en expert mekaniker att diagnostisera din Chevy Korsika problem. Dock är grundläggande kunskap om systemet och hur bilen fungerar nödvändigt. När du felsöker din Korsika, det är också en bra idé att hålla det enkelt, så ofta det finns flera tänkbara lösningar på ett problem. Det bästa sättet att närma felsökningen är att prova de enklaste lösningar på gemensamma problem först och arbeta dig upp till de mer komplexa lösningar. Instruktioner
1

Kontrollera om motorn snubblar på acceleration. Över tiden kan Korsikas insprutningssystemet måste kontrolleras och justeras. Detta måste göras av en kvalificerad mekaniker.
2

Kontrollera eventuella oljefläckar eller pölar under Korsika. Efter 100.000 miles av körning, kan sälar runt din Korsikas oljetråg börja läcka. Oljan pan gasket är den gemensamma skyldige, men det kan också vara oljetrycket sändande enheten.
3

Kontrollera för vit rök kommer ut ur avgasröret när Korsika är igång. Detta är vanligtvis symptomatiskt för en trasig eller inte topplockspackning. Men sen modell Corsicas har plast inloppsrör som har en tendens att smälta eller misslyckas cirka 100.000 miles. Ta din Korsika till en auktoriserad Chevy återförsäljare för att se om din Korsika täcks av återkallelse för dessa felaktiga grenrör.
4

Lyssna efter skrammel som kommer från växellådan när bilen är igång. Detta är normalt ett resultat av ett felaktigt justerade gasvajern, men det kan också vara en lös frisättning gaffel. Om så är fallet, har bilen servas av en mekaniker. Om du har tomgång problem, justera gasreglaget vajerns justering medurs för att höja gasreglaget /motorns tomgång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64057.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.