När du ändrar ett Idle Air Control på en 2001 Windstar

Den tomgångsluft styrning (IAC) ventil på en modern bil bibehåller motorns tomgång när gasspjället är stängt. Används av alla tillverkare, hade IAC ventilen bytas ut när elektroniska fallspjällhusen och drive-by-wire-system började föröka sig i mitten till slutet av 2000-talet. Med tiden kan en IAC försämra eller bli nedsmutsad med oxidation, vilket kräver rengöring eller utbyte. Om du äger en Windstar, en minibuss tillverkad av Ford 1995-2003, kan du behöva ändra IAC. Placering av IAC

IAC är fäst till spjällhuset. Om du öppnar huven på din 2001 Ford Windstar, kommer du att se spjällhuset ligger i det övre högra hörnet av motorrummet, int framför förarens position. Spjällhuset är ansluten till insugningsröret på dess vänstra och luftfiltret inloppsröret på dess högra. Den IAC själv är en stor metallhölje med en två stift elektrisk sensor ansluten till spjällhuset med två små skruvar. Det sitter ovanpå spjällhuset.
Symtom på en dålig IAC

tecknet på en dålig IAC är extremt dålig tomgång. Fordonet kan stanna av efter den har startats om du håller foten på gaspedalen. När värmde upp, kan motorn hålla tomgång men kommer köra fast eller snubblar när du kommer till ett stopp.
Reparation

vill ta bort IAC för reparation Koppla den elektriska sensorn vid slutet av huset, och sedan ta bort de två fästbultarna. Om du vänder på IAC över, kommer du se att det är en kolv på en metallstav. Du kan använda spjällhuset renare att suga kolven montering och rengöra stången. Rengör den elektriska anslutningen till ledningsnätet samt, och använd en klick av elektrisk silikon att smörja anslutningarna. Detta kan återställa IAC: s funktion, särskilt om din Windstar har hög körsträcka.
Byte

Du kan köpa en ersättare IAC från din lokala Ford-återförsäljare eller en bildelar leverans förvara. Bara lossa den elektriska kontakten och ta bort de två fästbultarna. Ta bort den gamla IAC och sätt i den nya enheten. Det kan ta några starter innan det nya IAC är helt kalibrerade.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68191.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.