Felsökning av en 2004 Jeep

när du felsöker 2004 Jeep, börja med de viktigaste komponenterna: makt, el, bränsle och datorn. Sedan gå vidare till de mindre, mer komplexa frågor, av vilka många kan identifieras genom att titta på vad Jeep gör. Om det inte fungerar vid höga hastigheter, till exempel, kan en tråd vara lös eller ett bälte kan nött. Om det överhettas, kan termostaten eller radiatorn inte fungerar eller vätskorna kan vara för låg. Var noga med att få regelbundna underhåll som utförs på din 2004 Jeep för att undvika onödiga problem. Saker du behöver
Jeep reparationshandbok
Volt mätare
säkringstestare
Bränsletrycksmätare
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera motorns koder . Kör ett diagnostiskt sekvens genom att sätta in tändningsnyckeln och vrida motorn "On" utan att tända den. Stäng av motorn och på flera gånger. Jeep dator kommer att gå in i diagnostiskt läge och alla lagrade felkoder kommer att läsa ut på "Check Engine" light. Anteckna antalet gånger lampan blinkar, vilket indikerar en felkod. Kontrollera instruktionsboken för betydelsen av varje kod.
2

Testa batteri och generator har rätt kapacitet. Anslut en voltmeter till batteriet, se till att ansluta de positiva anslutningar innan det negativa. Testa batterispänningen utgång innan motorn dras runt, sedan starta motorn för att kontrollera generatorns utgång. Kolla din instruktionsbok för rätt spänning för ditt märke och modell.
3

Undersök säkringarna för avbrott i linjen. Dra varje manuellt eller testa dem alla med en säkring testare. Jorda testaren tråden till en metall bult eller platta och sedan kontrollera varje säkring genom att trycka spetsen på testaren till ändarna av säkringarna. En brist på ljus i testaren lampan indikerar en ledig säkring.
4

titt under huven för motorproblem. Kontrollera efter tecken på lösa eller trasiga ledningar, slitna eller trasiga bälten, eller korrosionsackumulering på komponenter såsom batteri, generator och vattenpump. Drag runt motorn och titta igen. Vibrationen av motorn visar glappkontakt tydligare.
5

Test bränsletrycket genom att ansluta en bränsletrycksmätaren till testporten i bränslet järnväg när motorn inte är igång. Dra runt motorn och kontrollera mätaren för rätt tryck läsning. Din reparationshandbok kommer att säga det rätt ut bränsletrycket för din Jeep.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65460.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.