Felsökning av en Motor Starter

Kretsen för starter börjar vid batteriet. Batteriet har en stor positiv tråd som går direkt till solenoiden på startmotorn. För att aktivera solenoiden, går strömmen från batteriet genom en separat ledning till säkringsboxen till en fördelning bar. Från denna bar, går strömmen till säkringen för starter och sedan till startreläet. Den motsatta stationen har en liten 16-gauge tråd som löper till solenoiden på starter och används för att aktivera startmotorn under spänning. För att aktivera reläet och aktivera solenoiden, kommer strömmen från tändningslåset gula ledningen till säkerhetssystemet eventuella ner till neutral säkerhetsbrytare (eller kopplingsomkopplaren om en manuell växellåda), sedan till reläet. När omkopplaren vrids till starten, går strömmen genom dessa beskrivna kretsar och till reläet, aktivera den och sedan till jord. Det måste finnas ström från omkopplaren, genom kretsarna till reläet. Reläet måste ha en bra grund för att aktivera. Det måste finnas ström från säkringen till den motsatta sidan av reläet, vilket är den sida som kommer att skicka ström till solenoiden genom den lilla tråd, och reläet måste fungera. Saker du behöver
Voltmeter
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera för 12 volt på den stora fäst vid den övre terminalen på startreläet. Det borde ha batterispänning. Om inte, är batteriet, terminaler eller tråd dåligt.
2

Kontrollera liten tråd på spolen för ström när nyckeln är i startläge. Ta bort den lilla kabeln på solenoiden och ha en hjälpare håller nyckeln i startläge. Kontrollera kabeln till batteriets spänning. Om det finns spänning, är startmotorn dåligt. Om det inte finns någon spänning, byt ut kabeln.
3

Kontrollera säkringen i säkringsdosan under huven på vänster framskärm väl. Om det är bra, kolla reläet genom att dra ut och kolla om makten vid en terminal med nyckeln off. Om det inte finns någon ström, är problemet i säkringsdosan mellan säkringen och reläet. Om det finns ström, ha hjälpare håller nyckeln i startläge igen och kolla om makten vid en annan terminal från tändningsnyckeln. Om det finns ström, är reläet dåligt. Om det inte finns någon ström, är det startmotorn misstänkte.
4

Kontrollera om det finns ström till neutral säkerhetsbrytare om det inte finns någon ström på reläet. Använd voltmetern för att kontrollera strömmen med nyckeln i början. Om det finns ström går in, kontrollera strömmen går ut. Om det inte finns någon ström går in, säkerhetssystemet eller tändningen är misstänkt. Om det finns ström går in och ingen kommer ut, är övergången dåligt. Om det finns ström kommer ut, är problemet mellan den neutrala brytaren och reläet.
5

Ta bort locket på undersidan av rattstången. Kontrollera den fasta gula ledningen för ström när nyckeln är i startläge. Om det inte finns någon ström, är tändningslåset dåligt. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63925.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.