Felsökning Isuzu Generator Problem

Isuzu är en japansk bil tillverkare som gjorde sin introduktion till den amerikanska marknaden under 1980-talet med Pup. Dess Trooper och Rodeo var populär bland amerikanska köpare, men när ekonomin började trycka och kunderna vände sin uppmärksamhet till konkurrerande företag, meddelade Isuzu företaget skulle lämna amerikansk mark under 2009. Om din Isuzu är att ha problem med strömmen och starta, kan generatorn vara fel. Var noga med att testa det liksom batteriet för att se både kan hantera din motorns behov. Saker du behöver
Voltmeter
Visa fler instruktioner
1

Lyft huven och inspektera generatorn. Generatorn är en remdriven, runda, metall motorkomponent. Leta efter tecken på yttre skador, bland annat korrosion, rost, saknade skruvar och ett trasigt band. Kontrollera också batteriets kabelanslutningar för att se till att de är säkra och rena så att strömmen från generatorn kan levereras effektivt.
2

Dra runt motorn och lyssna efter ljud som kommer från generatorn. En generator i bra skick bör inte producerar ljud, om det är, kan detta betyda dioderna har kortsluten ut, den inre maskineri gnugga eller remskivan som snurrar remmen böjs. Ta generatorn till en verkstad för ytterligare diagnostik.
3

Ta bort batterilocket. Tryck på positiva, röda mätsladden av en voltmeter till den positiva batteripolen, då den negativa, svarta testet leda till negativa inlägg, i den ordningen, medan motorn är igång. Eftersom generatorn levererar batteriet med ström medan motorn dras runt, kommer voltmetern plocka upp generatorns spänningsutgång istället av batteriets. En frisk generator läsning är mellan 13,6 och 14,3 volt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65683.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.