Felsökning av problem med Auto Brake

Bromssystemet är den viktigaste säkerheten på varje bil. Motorn kan ha möjlighet att accelerera bilen till 60 miles per timme i åtta sekunder, men bromsarna måste kunna för att säkert stoppa ett fordon som färdas i denna hastighet på mindre än halva den tiden. Moderna bromsarna är effektiva och tillförlitliga. Det är dock viktigt att förstå symtomen på problem som kan uppstå så att reparationer och eventuella korrigerande åtgärder kan vidtas så snabbt som möjligt. Instruktioner
1

Kontrollera bromsvätskenivån. Öppna huvudcylindern och kontrollera att bromsvätskan ligger mellan "Max" och "MIN" på behållaren. Vätskan ska visas enhetligt röd färg och fri från föroreningar. Ett litet bromsvätska kommer att resultera i en mjuk känsla, under bromsning, medan en hög nivå kommer att orsaka en hård inbromsning känsla.
2

Starta motorn och skjut på bromspedalen med den parkerade bilen. Pedalen ska åka en kort sträcka och sedan stannar ordentligt eftersom bromsarna tar. En svampig känsla indikerar vanligtvis en luftbubbla i ett eller flera av bromsledningar. Om pedalen fortsätter att röra sig sakta ner efter bromsarna har anställd, kan det betyda att huvudcylinder locket inte är tät, eller att huvudcylindern är defekt. Om pedalen känns alltför hårt, kan det vara ett tecken på en felaktig vakuum booster. Addera 3

Kör sakta, stannar vid täta intervaller. Lyssna noga för ljud. Ett högt metalliskt squeal indikerar normalt att bromsbeläggen är tunna och kuddar bör ersättas. En svag squeal kan vara resultatet av bromsbeläggens vibrationer. Ett högt slipning eller skrapning brus betyder oftast en bromskloss helt har slitits ut eller misslyckats. Om bilen drar åt ena sidan samtidigt stoppa, innebär det oftast att den främre bromsok på motsatt sida har gripit. Brake dra åtföljas av clunking ljud kan betyda att en del av bromsen är lös. Om bromsarna ta och stanna bilen plötsligt, är det oftast ett tecken på damm eller föroreningar på fodret ytor.
4

Kör bilen i normala hastigheter och broms ordentligt. Vibration kan vara en indikation på en böjd eller skev skiva eller trumma.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65383.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.