Bad tändmodulen Symtom

Sedan Pertronix (sedan Pur-Lux) började marknadsföra den första elektroniska tändning retro-fit för bilar i början av 1970, har tävlingen varit bland tillverkarna att skapa världens mest kraftfulla och effektiva tändsystem möjligt. I hjärtat av den elektroniska tändningen låg två huvudkomponenter: den magnetiska halleffektsensor och tändmodulen. Fast generellt tillförlitliga, kommer dessa moduler börjar så småningom att brytas ned och misslyckas med tiden, men brukar ge någon varning om sin förestående död. Funktion

En tändmodul tolkar signaler från en magnetisk sensor och använder dem för att styra gnisttidpunkt, längd och ibland intensitet genom att öppna och stänga tändningskretsen spolen marken. Arbeta med externa tändningen rutan modulen fungerar som en slags miniatyr dator i sig och har till stor del blivit överflödig i nyare datorstyrda fordon.
Placering och utseende

På distributör utrustade-GM-fordon, är tändmodulen normalt inne fördelningshuset. Fords bär generellt modulen på utsidan av distributören, och många importen montera deras distans på brandväggen eller hjul-väl. Tändsystem moduler är ganska liten, omkring 4 inches lång, 1,5 cm bred och ca 3/4 tum tjock. De har vanligtvis en 3-4 kabelstam bifogas antingen slutet, men kan använda ett enda centrum sele istället.
Överhettning Symtom

Tändmodul överhettning är ett vanligt problem och symptomatiskt för hotande misslyckande. Detta inträffar oftast på grund av ett internt kort inuti modulen själv, och kan orsaka stamning, dålig bränsleekonomi, strömavbrott eller avstängning av motorn efter warm-up. Ett klassiskt tecken på modul överhettning är en rik bränsleblandning, vilket anges av en stark doft av bensin i motoravgaserna när motorn är stamning.
Underlåtenhet Symtom

Med eller utan överhettning, kommer tändmoduler ibland slumpmässigt misslyckas. Detta tillstånd är lätt diagnostiseras, eftersom fordonet kommer att dö plötsligt och utan förvarning. En död tändmodulen kan skiljas från en dålig spole med en enkel elektrisk test: medan veva startmotor, anslut en ljus-testare till den positiva batteripolen och kontrollera kontinuiteten med den svarta utgående ledningen på modulen. Om modulen fungerar, kommer ljuset flimmer på och av på ett förutsägbart sätt. Om det inte finns något ljus eller ljuset är konstant, är det dags att byta ut modulen.
Lösningar

Med modul överhettning, har några mekaniker uppnått en viss framgång med helt enkelt hälla kallt vatten över modulen och spolen, men detta är en temporär fix i bästa fall. Byte är den bästa politiken och kommer att ge utdelning i kraftproduktion och bränsleekonomi.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64384.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.