Felsökning av en '93 Ford Ranger

Tillverkas av Ford Motor Company, är Ranger ett kompakt pickup. Den första modellen dök upp på marknaden 1983, och från och med 2011, är Ranger fortfarande i produktion. Den '93 Modellen fanns i två hjul eller fyra hjul alternativ driva, och tre konfigurationer cab: standard tvådörrars, utökad Crew Cab med små baksäten och en full fyrdörrars version. Om du har problem med din Ranger, kan några felsökningssteg att fastställa orsaken till problemet. Instruktioner
1

Starta motorn och lyssna efter missljud som kommer från motorrummet. Dessa kan orsakas av Serpentine belt kopplad till motorns vevaxel, eller det kan vara servopumpen. Om du märker bullret ökar när du vrider hjulen, är det mycket troligt att servopumpen börjar misslyckas och kommer att behöva bytas ut.
2

Titta under fordonet när det har varit sitta i ett par timmar. Kontrollera om en röd vätska på marken som kan vara under mitten och bakre delen av motorn. Detta är transmissionsolja och kan droppande från där motorn ansluter till transmissionen. Om du märker av denna läcka, har en professionell mekaniker lokalisera och reparera det. Om tillräckligt med vätska läcker ut, kan det skada transmissionen kräver att ersättas.
3

Kör trucken och bromsa. Om du känner en pulserande eller vibrationer genom ratten, kan detta vara en indikation på att broms rotorer bär ojämnt. Detta kan kräva en enkel justering, men om de lämnas därhän du gjort behöver byta rotorerna långt innan deras normala livslängd. Det kan också vara en säkerhetsfråga eftersom ojämn broms rotorer kan öka mängden sträcka som behövs för att stoppa fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67749.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.