Felsökning av elsystem i en Jeep Grand Cherokee

När många människor tänker på stadsjeepar, de tror Jeep Grand Cherokee. Denna välkända mid-size SUV har funnits ett tag, men tror inte att det betyder att de har fulländat det elektriska systemet. De har inte. Ju längre du håller din bil, desto mer elektriska problem du sannolikt att se. Instruktioner
1

Varning för läckor eftersom de kan orsaka elektriska problem från luftkonditionering till farthållaren fungerar. Vakuum linjer, i synnerhet, är känsliga för små vakuum läckor. Patch eller byt raderna.
2

Betrakta ett möjligt problem med PCM eller ECM datorn om flera elektriska problem existerar, från upprepade trasiga säkringar till mätare som går över styr. När det är så illa, kanske du måste byta ut PCM. Vissa Cherokee ägare har sparat pengar genom att köpa en ombyggd en. Ta en titt på lambdasonderna. Om de verkar ganska skadad, bör du byta ut dem också.
3

Se om du byter tändningen kommer att hjälpa om vissa elektriska komponenter fungerar när nyckeln är i startläge, men alla dina motorn gör är att klicka ljud när du försöker starta den. En annan möjlighet i Jeep Cherokee är en trasig säkring i säkringsdosan under huven. Detta är nära batteriet.
4

Undersök batteriet noga innan du bestämmer dig för att byta ut den, särskilt om några av dina elektriska komponenter fortfarande fungerar. Rengör batteripolerna och inuti batterikablarna. Se till att anslutningarna är fast. Jeep Grand Cherokee mätare och bränslepump fungerar inte när batteriet är svagt eller urladdat.
5

Förbered för en hel del arbete om symtomen pekar på en läckande värmeelement, ett vanligt problem i Grand Cherokee Laredo. För att komma till värmeelementet, måste du ta bort instrumentpanelen, konsol, dator och kylvätsketanken. Var mycket försiktig om du sätter tillbaka allt eller du ska avsluta jobbet och hitta en helt ny uppsättning av elektriska problem. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63835.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.