Felsökning horn på en Chevy Tahoe

Hornen på en Chevy Tahoe fungerar med hjälp av ett relä. Detta innebär att kraften för hornet tas emot från säkringen blocket under huven. Kraft från säkringsblocket går till hornet reläet. Den vanligen öppna änden av tråden går till hornet. Hornet är sedan jordad till ramen. Kraft till att aktivera plint av reläet kommer från Body Ride Control eller från tillbehöret sidan av tändningslåset. Den negativa sidan av reläet går genom kolonnen till clockspring. Den clockspring används också för airbagsystemet. Tråden fortsätter sedan att ratten luftkudden där det är fäst. Eftersom luftkudden trycks in, gör det kabeln till jord, manövreringsorgan reläet, som i sin tur aktiverar signalhornet. Saker du behöver
Voltmeter
Set av Allen head skruvmejslar
Skruvnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Lyft huven och ta bort locket på säkringen reläbox på fenderwell. Det snabbaste sättet att bestämma problemområde är att kontrollera hornet reläet för drift. Vrid tändningsnyckeln på och ha en hjälpare tryck hornet samtidigt placera en hand på hornet reläet. Varje gång horn switch eller dyna är deprimerad, bör reläet gör ett klickljud och kan kännas aktiverande. Om hornet reläet aktiveras, bör hornet självt kontrolleras. Om reläet inte fungerar ska säkringen kontrolleras, och därifrån marken i ratten airbagen måste kontrolleras.
2

Kontrollera signalhornet för ström när hornet är aktiverad. Dra kontakten från hornet och sondera kontakten med en voltmeter. Sondera kontakten med den röda sladden från voltmetern och marken den svarta ledningen. Ha en hjälpare tryck hornet och titta om makten som tyfonen är deprimerad. Om strömmen är närvarande, är hornet trasig och behöver bytas. Om det inte finns någon ström närvarande, är det problem med ledningarna från reläet till horn.
3

Kontrollera hornet omkopplaren för att se om det är god kontakt med en mark. Koppla bort den negativa batterikabeln och vänta 15 minuter för kretsarna att gå i vila innan du fortsätter.
4

bort airbagen genom att skruva loss de två insexskruvarna på baksidan av rattstången. Lyft luftkudden försiktigt och koppla de två kablarna horn malda anslutna till luftkudden. Lossa clockspring multipla tråd kontakten till airbagen och lägga luftkudden på sätet.
5

Anslut minuskabeln på batteriet. Vrid tändningsnyckeln på och peka på en av de två svarta kablarna horn marken till styrningen stolpen. Om horn blåser, är det problem med krockkudden eller anslutning. Om hornet inte blåser, är problemet ett dåligt clockspring. Den clockspring kommer att behöva ersättas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64791.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.