Hur att diagnostisera problem med en EGR-ventil på en Isuzu Rodeo

Den avgasåterföringsventil, eller EGR-ventil, återcirkulerar avgaserna i Isuzu Rodeo för mer fullständig förbränning. Själva ventilen öppnar och stänger för att tillåta avgaserna som ska brännas mer ingående. Men när ventilen slutar öppning på avgassidan cykeln, så kan du märka motorns tomgång droppe. Du kan få betydande tomgång problem med Rodeo om ventilen misslyckas helt. Kontroll av EGR-ventilen är lätt, men du behöver en assistent för att hjälpa dig. Saker du behöver
Skruvmejsel
Förgasare renare
Small wire "piprensare" borste
Visa fler instruktioner
1

Starta motorn. Du kanske vill ha en assistent göra detta åt dig. Har din assistent rev motorn.
2

Kontrollera rörelse EGR kolven på ventilen. EGR-ventilen på Rodeo är på vänster sida av motorn i närheten av brandväggen. Du ska enkelt kunna se ventilstötstången öppning och stängning som din assistent varvtal på motorn. Om ventilen inte öppnar, har ventilen misslyckats eller inte fungerar och behöver kontrolleras och rengöras eller bytas ut.
3

Stäng av motorn. Ta bort de två skruvarna som håller Rodeo EGR ventilen på plats och dra EGR-ventilen av.
4

Spray slutet av ventilen med förgasaren. Förgasare renare används för att rengöra kolavlagringar bort av många olika motordelar. EGR-ventiler kan genom stora mängder kol uppbyggd så att du behöver den här typen av renare för att ta bort dem.
5

Arbeta piprensare stålborste in och ut ur ventilens öppning. Se till att du rengör allt kol ur ventilens öppning.
6

tillbaka EGR-ventilen, dra åt skruvarna och upprepa steg 1 och 2. Om kolven på ventilen fortfarande inte rör sig, har EGR-ventilen misslyckats och behöver bytas ut. Om det rör sig återigen, då ventilen var helt enkelt smutsiga.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64294.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.