Problem med att starta en 1999 Toyota Camry

Den 1999 Toyota Camry var en populär ny bil och är fortfarande en populär begagnad bil. Den 1999 Camry värde, enligt Kelley Blue Book webbplats är på $ 4970, om fordonet är i utmärkt skick. Som med alla fordon mer än tio år gamla, kan dock Toyota har problem. Om du vrider nyckeln i tändningslåset och motorn inte startar, kan du kontrollera grundläggande komponenter utan mekanisk expertis. Instruktioner
Kontrollera energiflödet
1

Inspektera batterianslutningarna. Om terminalerna eller kablarna är korroderade, kan korrosionen hämma gnista som krävs för att starta Camry. Koppla bort den negativa batterikabeln och häll en lösning av vatten och bakpulver på terminalen och skrubba med en liten borste. Återanslut kabeln och försök igen.
2

Ta bort tändstiften ett i taget med en tändstiftsnyckel. Inspektera elektroderna. Om det inte finns slitage eller skador, är energin från batteriet skjuter inte pluggar. Byt tändstift.
3

Kontrollera startapparaten. Det är en liten kapsel på transmissionen svänghjulet fast med två eller tre skruvar och en tråd som levererar ström. Medan en annan person försöker starta Camry, lyssna efter ett hum från startmotorn. Om du hör ett klick, kan problemet vara starter eller solenoiden. Ta bilen till en serviceverkstad.
Kontrollera bränsleflödet
4

Kontrollera nivån på bränslet. Din Camry får inte starta eftersom du är ute på bränsle. Om din bränslemätaren är trasig eller fastnat, kanske du vet inte hur mycket bränsle du har kvar.
5

Leta bränslefiltret. Avlägsna gator clipset med tummen och pekfingret och försiktigt vrida bränslefiltret bort av bränsleledningen. Leta efter blockeringar eller gummiliknande återstod som kan störa flödet av bränsle till motorn. Om det finns inget, byt filter och klippa slangen till filtret munstycket.
6

Kontrollera bränslepumpen och lyssna efter ljud som kommer från inlandet. Om problemet är pumpen, kan det innebära att trycket som trycker bränslet till motorn eller pumpen kunde brytas.
Kontrollera luftflödet
7

Inspektera luft-luftintag för löv och annat skräp som skulle blockera flödet av luft som blandas med bränslet för att skapa den nödvändiga explosion i den interna-förbränningskammaren för att driva fordonet.
8

Ta bort luftfilter och inspektera för tårar eller skräp. Helst ska filtret vara en ren, vit eller ljust gul-material. Om ren luft inte kan komma in i bränsleblandningen, som kunde förhindra att motorn startar. Om luftfiltret är skadat, måste du byta ut det.
9

Kontrollera avgasröret och grenröret. När den förbrukade luften blåses ut från fordonet, är det i form av kolmonoxid. Om kolmonoxid blockeras från att lämna avgasgrenröret, kommer luftflödet stoppas och Camry startar inte. Ta bort blockeringar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66809.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.