Hur vill kolla BMW E39 syresensorer

BMW E39 var grunden för den 5-serien. Den tillverkades 1995 och infördes till Förenta staterna år 1997, kör sin mandatperiod fram till 2004 då BMW E60/E61 lyckades det. Dubbla grenrör från motorn och två omvandlare presenterar fyra syre sensorer i E39 avgassystem. De två främre sensorer övervakar det använda bränslet till luft förhållande och de två bakre sensorer övervakar utsläpp efter katalysatorn. De sända data via spänningssignalerna till datorn i motorn. Om det finns en anomali i data, kommer datorn att utlösa ljuset fel indikatorn och "check engine" light. Saker du behöver
OBD II kodläsare /skanner
Code guide
Visa fler instruktioner
1

Leta diagnoslänkmoden kontakt (DLC) för BMW E39 . Det ligger under förarsidan instrumentbrädan vid ratten stolpen. Anslut OBD II kodläsare i DLC
2

.
3

Vrid tändningen nyckeln till knappen på /motorn avstängd läge. Detta är två klick framåt i tändningen som ger de elektriska komponenterna men aktiverar inte motorn.
4

Läs menyn styrelse kodläsare. Använd pilknapparna på framsidan av koden läsaren att manövrera genom menyalternativen. Välj "Läs Codes" val och tryck på "Enter"-knappen. Detta alternativ kommer att ta en minut att skicka kommandot datorn av motorn. När det har meddelats och upptäckte status för felkod (DTC), kommer den att visa den universella koden med en kort beskrivning på skärmen för kodläsare.
5

Jämför informationen på kod för att bestämma syre eller flera givare som har misslyckats med att koden guide (medföljer kodläsare). Den korta beskrivningen på menyn för kodläsare (beroende på individuella kodläsare) kan även ange vilken sensor har misslyckats eller upptäckt ett problem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64003.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.