Problem med automatiska skjutdörrar på en Toyota Sienna

Toyota Sienna är en av de mest populära minibussar byggda och säljs för den amerikanska marknaden. För det mesta Sienna har lyckats undvika tillförlitlighet och kvalitetsproblem som påverkar vissa konkurrerande modeller, men ägarna har uttryckt klagomål om bilens automatiska skjutdörrar, som har varit kända inte att fungera korrekt. Problem

Bland de problem som rapporterats av ägarna om deras Toyota Sienna automatiska skjutdörrar som för övrigt är passagerardörrar och kan vara oroande för familjer med små barn, är följande:

Skjutdörr inte öppnas. Ägare rapporterar att skjutdörrarna inte öppnas. Kontrollera dörren för hinder för att utesluta allt som kan kilas fast mot dörren för att hindra den från att öppnas. Undersök kabeln och motorn driver dörren, byt defekta delar. Dessutom, om din Toyota Sienna är fortfarande under garanti, har din återförsäljares verkstad göra reparationen.

Skjutdörr inte stängs helt. Kontrollera Sienna batteri för att se till att alla anslutningar är täta och rena, ta bort korrosion närvarande. Om batteriet är gammalt, byt ut den. Batteriet kanske inte har tillräckligt med ström för att stänga dörren, men om batteriet är bra, kan motorn driver dörren vara slitna eller en kabel kan brytas. Byt ut defekta delar.
Resolutioner

Hittills har Toyota inte utfärdat ett återkallande för Sienna, även om vissa ägare har rapporterat att biltillverkaren har utfärdat tekniska tjänster bulletiner ( TSB) för de automatiska skjutdörrar. En TSB är faktiskt en dold återkallelse, vilket innebär att Toyota försöker hantera problemet internt. Kontakta din Toyota-återförsäljare för hjälp. Kontrollera NHTSA hemsida för aktuell minns information.
Tips

Om problemet kvarstår, överväga att konvertera dina automatiska skjutdörrar till manuella dörrar som reparation räkningar varierar från $ 1.000 till $ 2.000. Eller besök en bärgning gård och ta lämpliga delar från en junked Toyota Sienna för att spara pengar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64357.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.