Hur man diagnostiserar en PT Cruiser A /C Problem

Luftkonditioneringen i en Chrysler PT Cruiser håller dig sval på sommaren, men om du inte använder den på en regelbunden basis, kan du sluta med en felaktig enhet. Det finns i huvudsak tre komponenter som utgör Cruisers A /C-enheten: luft kompressor, drivremmen och HVAC inbyggd styrenhet. Diagnostisera A /C enheten är ganska enkel och kan göras på cirka 15 minuter. Saker du behöver
A /C tryckmätare
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din PT Cruiser och inspektera bältet på A /C pump. Om bältet är bruten, uppenbarligen detta kommer att hindra kompressorn från att arbeta. Dock är bandet en drivrem, så kolla hela drivremmen på framsidan av motorn för några tecken på förslitning eller försämring. Kontrollera tänderna på remmen. Om de är skadade på något sätt, måste du ersätta dem för att se till att bältet driver kompressorn ordentligt.
2

Vänd fordonet på. Vrid A /C på fullständig, och ställa in fläkthastigheten till "hög".
3

Kontrollera för kall luft blåses in i kabinen. Om A /C inte blåser kallt, kan det tyda på en defekt kompressor eller en brist på köldmedium i kyl-linjer.
4

bort det blå locket på lågt tryck linje. Den lågt tryck linje är den enda med en blå mössa rinner ut från A /C kompressor till brandväggen.
5

Placera tryckmätare snabbkoppling över toppen av ventilen på lågtryckssystemet linje.
6

Öppna backventilen på manometern och kontrollera att trycket i A /C linjer finns under den röda markeringen på tryckmätaren. Om du har tryck som faller inom det gröna bandet på tryckmätaren, då A /C-systemet är trycksatt --- mening finns köldmedium i ledningarna. Om du inte blåser kall luft i kabinen, betyder det att kompressorn har misslyckats. Om det inte finns något tryck eller lågt tryck i ledningarna, det finns en läcka någonstans i linjerna.
7

Många gånger när kompressorn misslyckas, det finns också en läcka på kompressorn. Så har de linjer som kontrolleras av en professionell mekaniker, om han hittar några läckor, byt kompressorn

. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64290.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.