Hur felsöker jag Generator misslyckande?

Generatorn i ett fordon är konstruerat för att ge tillräckligt med spänning för att ladda batteriet och köra alla elektriska tillbehör i bilen. En generator skapar denna spänning när en drivrem snurrar en remskiva som förvandlar en generator. Denna generator ger kraft, därav anledningen generatorer var kända som generatorer i år tidigare. Namnet ändrades tillsammans med tekniska förändringar i mitten av 1900-talet för att ge mer strömstyrka på tomgång. Det finns konkreta steg för att felsöka en trasig generator. Saker du behöver
Multimeter
Socket Ratchet
ställa
Visa fler instruktioner
1

Slå på din bil och lokalisera generatorn. Det kommer att vara nära toppen av motorn med en drivrem löper över en trissa.
2

Slå på alla laster (strålkastare, Varselljus, radio och luftkonditionering) och använd dig multimeter på batteriet att kontrollera spänningen är mellan 13,5 och 14,8 volt. Om så inte är fallet, finns det en växelströmsgenerator problem.
3

Stäng av bil utanför.
4

Undersök den bakre delen av generatorn. Du bläddrar för en lös tråd. Kraften och marken ledningar hålls av nötter. Använd ett Ratchet och uttag för att kontrollera tätheten och kontrollera igen.
5

Dra på de viktigaste kabelstam som går in i den bakre delen av generatorn. Om det är löst, koppla in den tills den snäpper på plats.
6

Flytta drivremmen upp och ner. Om det finns mer än ca 1/2-tums av lek, byt ut bältessträckaren och kontrollera igen. Vissa fordon har en manuell spännare och du kan justera bältet med ett Ratchet och uttag
7

Trace batterikablarna,. Ni bläddrar för något brott eller lösa anslutningar. Reparera eventuella pauser och dra åt lösa anslutningar och kontrollera igen.
8

Byt generatorn om alla dessa problem är reparerad och problemet kvarstår.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65271.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.