Hur hitta ett insugningsrör Luftläckage

inloppsrör sitter på toppen av motorn och transport luft och bränsle in i motorns förbränningsrum. Den insugningsröret förmedlar också vakuum och kylmedel genom systemet. Ett luftläckage i insugningsröret kan leda till dålig tomgång kvalitet, dålig bränsleekonomi, motorstopp och värre pga undertryck förlust. Eftersom en luft läcka lämnar inga synliga spår, precisera en kan vara lite svårare än att hitta en vanlig kylvätska eller bränsleläckage. Saker du behöver
Ficklampa
Inspektionsspegel
Förgasare renare
Visa fler instruktioner
1

Starta motorn kall, men vänta inte för att det ska värmas upp till arbetstemperatur innan inspektionen. Läckor täta ofta sig själva som intaget sväller en aning då de kom till full arbetstemperatur.
2

Lyft huven och använd ficklampa och inspektion spegel för att utföra en okulärbesiktning av insugningsröret. Leta efter tecken på sprickor i grenröret yta. Beroende på vilket år, märke och modell av fordonet, kan du behöva ta bort en motorkåpa, slangar åt sidan och använd inspektionen spegeln för att se hela ytan av insugningsröret.
3 < p> Spray förgasaren renare i snabba sprutar över insugningsröret, ett litet område i taget. Spraya en gång, sedan lyssna på tomgång. Om tomgång inte ändras, gå vidare till nästa område. Fortsätt att göra detta tills du träffar en plats där motorn tomgång svarar på förgasaren sprayen.
4

Flytta alla komponenter förutom att blockera din klar bild av det område du fingret i steg 3 och titta noga tills du upptäcka läckan. Detta kan kräva stänga av motorn och ta bort komponenter, såsom luftfiltret, för att ge dig en bra bild av området. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63724.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.