Hur får man koder manuellt från en 1993 Quest Van

Datorn eller Electronic Control Unit (ECU) i 1993 Nissan Quest ansluts till en serie av sensorer och ställdon som hjälper den att övervaka motor-driftstillstånd och utföra kommandon för bättre motorprestanda . Dessutom kan ECU upptäcka när en eller flera övervakade system börjar agera utanför givna ramar. När detta händer, tilldelar din dator en kod till eventuella fel och lagrar det i minnet. Om du har märkt en möjlig motor problem, kan du komma åt din dator minne manuellt för att kontrollera felkoder. Saker du behöver
Ratchet
Kort ratchet förlängning
Socket
anteckningsblock
penna
Fordon servicemanual
Visa fler instruktioner

1

Lossa datorn från bakom handskfacket med en spärrfunktion, kort ratchet förlängning och ingångar. Var noga med att inte koppla bort selen från datorn. Allt du behöver är att sänka datorn några inches för att få tillgång till kontrollerna.
2

hitta kontrollerna och den lilla lysdiod (LED) lampor på ena sidan av datorn.

3

Vrid tändningsnyckeln i din strävan till "On" läge men starta inte motorn.
4

Vrid diagnostiska reglaget på datorn helt medurs. När LED-lamporna blinkar tre gånger, vrid den diagnostiska vredet helt motsols. Datorn är nu i självdiagnosticerande läget.
5

dig redo med ett litet anteckningsblock och penna som du observera LED-lampor. Den röda lysdioden indikerar enheter av tio och den gröna lysdioden indikerar enheter av en. Till exempel, om den röda lampan blinkar två gånger följt av tre gröna blinkningar, du får koden "23." Datorn blinkar alla koder som lagrats i minnet, pausa och upprepa koderna. Du kommer att se en längre paus och en annan uppsättning av koder, om någon, som kommer att upprepa igen.
6

Skriv alla koder signaleras av datorn via LED-lampor. När du är klar, slå av tändningen.
7

Byt ECU till sitt ursprungliga läge, och dra åt bultarna med spärr, korta ratchet förlängning och uttag.
8

Leta upp koderna du fått från datorn på listan över koder som anges i fordonets servicemanual för just din modell. Handboken kommer att ge dig en definition av varje kod. Den första uppsättningen koder är fel datorn upptäckt nyligen och som fortfarande finns kvar. Den andra uppsättningen koder peka på eventuella problem som upptäcktes vid ett tillfälle, men dök inte upp igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67921.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.