Hur man testar en Jeep Grand Cherokee Blower Motor Control Module

Jeep Grand Cherokee har ett pågående problem med kabelstam till fläktmotor styrmodulen överhettning och smältning. Detta orsakar antingen intermittent eller ingen funktion. På grund av detta ständiga problem, har Jeep en kontakt ersättare sele. Detta är inte att säga att fläktmotorn eller styrmodulen är problemfri, de kan också vara problematiskt. Kontrollmodulen finns i den automatiska zonkontroll med oändlig temperaturkontroll liknar ett hem termostat. Saker du behöver
Voltmeter crimpers
Wire igenom, kontrollerar modulen sele pigtail reparation
avbitare
Krympsvep
Visa fler instruktioner
1

Inspektera styrenheten elektriska kontakten. Den styrenhet är placerad på golvet, under mitten av instrumentbrädan och på toppen av puckeln i golvet. Dra den elektriska kontakten ur styrenheten och inspektera den för överhettning. Det visas smält om så är fallet. Detta är det vanligaste problemet med det här systemet.
2

Slopa sladdarna bakom avbränd, en i taget. Anslut den nya selen. Den nya sele har alla gröna trådar, så använd placeringen av trådarna i förhållande till deras position i kontakten. Orientera nya kontakten på samma sätt som den befintliga kontakten. Börja på ena sidan. Klipp tråden och skala av isoleringen från änden och installera en längd av krympplast. Sätt i ena änden av kabeln i den förutsatt rumpa kontakten och kläm det med wire crimpers. Se till att den är tät och att det inte rör sig in och ut ur kontakten. Skjut krympplast över skarvförbindning och värma upp det med en tändare för att krympa den. Upprepa processen för de övriga två trådar.
3

Kontrollera styrenheten för inspänning, med hjälp av voltmeter genom att placera voltmeter på 20 volt och koppla den svarta kabeln till en bra jord. Sondera tre-tråd kontakten på modulen med blymönja. Du letar efter 5 volt vid ett av änd trådarna. Vrid nyckeln och fläkten på. Om 5 volt är närvarande, ta kontrollen tråd modulen mitten för modulering. Detta innebär att spänningen kommer att flytta upp och ner på 5-volt skala snabbt eftersom modulen pulserna arbetscykeln till jord. Fläkten motorstyrning skickar 5 volt till styrenheten, som i sin tur grunder fläktmotorn igenom cykler beroende på positionen för potentiometern fläktmotor switch. Om det inte finns 5 volt närvarande finns det en kabeldragning problem. Om spänning finns men modulen inte visar varierande spänning till jord när sonderade, är modulen trasigt och behöver bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65167.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.