2003 Chevrolet Silverado Truck Engine Felsökning

Det snabbaste och mest effektiva sättet att felsöka en 2003 Chevrolet Silverado innebär åtkomst till bilens drivlina kontroll modul (PCM) och hämta alla aktiva omborddiagnos koder. Dessa koder är ett rekord av fel som har inträffat i motorn. Second Generation On-Board Diagnostics (OBD-II)

2003 Chevrolet Silverado är kompatibel med Naturvårdsverkets regler om fordonsdiagnos. Det finns en grundläggande uppsättning koder som används av alla fordon som tillverkas och säljs i Förenta staterna efter 1996. Så, är processen av felsökning Silverado samma som används för en Ford, en Mercury och andra samtida fordon. Addera Trouble och i avvaktan koder

Silverado s PCM klassificerar fel i två grupper: väntan och besvär. Ett fel i sig kan vara en lyckträff förekomst. PCM tar fortfarande noterar dock. Störningar alla är märkta "väntan" först. Om felet konsekvent upprepar sig, kommer PCM ändra status till "problem." Kontrollen Motorn tänds kort därefter.
P-koder

OBD-II koder teckensekvenser består av en bokstav följt av fyra siffror. Den första bokstaven anger var i Silverado felet skett. "P" koder täcker maskinrummet. Den "P" står för Powertrain. För tydlighetens skull felsökning motorer, kan alla andra koder tillfälligt skjutas åt sidan för senare behandling. Addera Felsökning Engine

Anslut en skanner till Silverado dator port under ratten. En gång av koderna hämtas, fungerar på alla P-koder som har aktiva "problem" status. Coding definitioner återfinns i en OBD-II-skanner Bruksanvisning flesta gånger. Däremot har General Motors koder utveckling kompletterande. Dessa kan hittas på nätet eller i en Haynes reparationshandbok täcker 2003 Silverado. De OBD-II-kodning definitioner kommer att berätta exakt var i motorn för att börja leta efter problem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66852.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.