Power Stroke Diesel Felsökning

Ford har erbjudit sitt kraftslag dieselmotorer i många av sina mest populära bilar sedan mitten av 1990-talet. Dessa motorer driver några av företagets mest kraftfulla lastbilar, inklusive sådana som är avsedda för tung professionell användning. Men det har funnits flera problem med Power taktsmotorer som förare bör vara medveten om. Titta efter mönster
p Om din Power Stroke motorn upplever någon typ av problem, försök att avgöra under vilka förhållanden problemet är mest sannolikt att uppstå. Om problemet ytorna vid körning uppför och drar en tung belastning, kan problemet vara faktiskt med lastbilens transmission, inte Power Stroke motorn. När det gäller problem med att starta motorn i kallt väder, hemsidan Free Auto Råd noterar, "glödstiftet reläet är förmodligen det största problemet på de tidigare Powerstrokes. Om du någonsin haft en Powerstroke att du var tvungen att veva och veva på kalla morgnar, då kanske du har haft en smält relä. " En felaktig glödstift hindrar komprimerade bränslet från att nå den temperatur som krävs för antändning.
Kontrollera tätheten

Andra vanliga problem med Power taktsmotorer, inklusive grov tomgång och överdriven motorbuller, komma från lågt oljetryck och en allmän brist på motorns smörjning. Om din motor är båda upp, kolla efter läckor varje gång du drar ur en parkeringsplats. Om du misstänker en läcka, undersöka oljetråget och se om du kan avgöra dess källa. Du kanske kan lösa problemet genom att dra åt oljepluggen och lägga till ytterligare motorolja.
Kontakta Ford
p Om du fortsätter att ha problem med Power taktsmotor som du inte kan diagnostisera genom att kolla efter läckor eller att hitta ett tydligt mönster, kolla med din Ford-återförsäljare för att se om din motor har utfärdat en teknisk tjänst anslagstavla eller är berättigad till en ersättning. Ford har vidtagit åtgärder för att korrigera felaktiga motorer i det förflutna, särskilt den 6,0 liter Power Stroke släpptes 2002. Om din motor är bland dem som bedöms vara felaktig kan du kvalificera sig för en utbytesmotor eller reparation utan kostnad, oavsett din lastbil garanti status.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64768.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.