Felsökning Ignition Systems

Felsökning ett tändsystem på sen-modell fordon omfattar inte bara de primära och sekundära tändsystem, men också Vevaxelgivare ansvarar för att fastställa övre dödläget på cylinder 1. Datorn för kontroll över tändningen och tändningen sekundärt system använder denna signal. Tidig-modell fordon är begränsade till distributören, spolen, tändkablarna och tändstift. Händerna ska alltid hållas fri från tändstiftet trådarna med motorn igång för att undvika elektriska stötar från en dålig ledare. Saker du behöver
Tändstift socket /ratchet
vanlig skruvmejsel
stjärnskruvmejsel
¼-tums spärrnyckel
Set med ¼-tums enhet sockets
One sparkplug
Timing ljus
Volt /ohmmeter
Spray flaska vatten
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera gnista vid kontakten genom att dra det enklaste att -nå tändstift tråd utanför kontakten. Om fordonet har en spole på tändstift systemet, använd ¼-tums enhet 10 mm hylsa och ta bort de två bultarna håller spolen till ventilkåpan. Dra spolen loss pluggen och lägg den på ventilkåpan. Sätt testet sparkplugen in i trådänden och lägga kontakten på en plats så att pluggen är jordad. Starta motorn och titta på för provning avsedda stickproppen för att se om den har gnista. Om det finns gnista, stäng av motorn.
2

Dra pluggar, med ett tändstift socket att kontrollera dem för slitage eller nedsmutsning. Byt vid behov.
3

Kontrollera ledningarna för överslag. Om fordonet har konventionella tändkablarna, installera den lösa kabeln och starta motorn. Spraya tändkablarna med vatten och leta efter gnistbildning till blocket eller metall bitar. Byt om ljusbåge uppstår. Stäng av motorn.
4

Kontrollera spolen för makten. Vrid tändningsnyckeln på och kolla spolen elektriska terminalen för 12 volt med hjälp av voltmetern. Om det inte finns någon spänning, kontrollera tändningen säkringen i säkringsdosan reläbox på förarsidan fenderwell.
5

Kontrollera spolen minuspol med voltmetern genom att ansluta den röda kabeln till den negativa polen och svart kabel till en bra jord. Ha en hjälpare försök att starta fordonet medan du observerar voltmetern. Om veven sensor fungerar, bör det finnas en signal från datorn, vilket orsakar att spänningen att stiga och falla snabbt som spolen avfyrar pluggarna. Om det inte finns någon signal, kontrollera vevaxeln sensor. Om det finns en signal men inte avfyras pluggen, kolla spolen för ett fel.
6

Vrid voltmetern till ohm och med nyckeln off, anslut den röda kabeln till den positiva polen och den svarta till jord. Ohmmetern bör läsa oändligt. Om inte, är spolen dålig. Om läsning är bra, fast den röda kabeln till den positiva polen på batteriet och den svarta kabeln till den negativa polen. Läsningen nu bör vara 0,5-1,5 ohm. Ta den svarta kabeln från minuspolen och håll den i det sekundära tornet. Läsningen nu bör vara mellan 5K till 20K ohm. Om utanför intervallet på någon av dessa, byt ut spolen.
7

Ta bort fördelarlocket på en konventionell stil tändning med vanlig skruvmejsel. Kontrollera locket för slitna eller kol-båge terminaler i locket. Kontrollera rotorn också för slitage. Kontrollera taket för sprickor. Byt ut om någon av dessa tester misslyckades.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64243.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.