Tecken på en sviktande Radiator

Värme är det största hotet mot din bils motor. Hundratals rörliga delar och förbränning av bränsle skapar en hög värme miljö som snabbt kan försämras oskyddade delar och leda till kostsamma reparationer. Radiatorn är vad som kontrollerar värme, bär den från motorn via kylmediet och avger det i luften. När en radiator inte längre kunna korrekt utföra denna funktion, kan problemet yttra sig i ett par olika sätt. Läckor

Läckande kylvätska är ett tydligt tecken en radiator närmar sig sitt slut. Den kontrollampa tecken är grönaktiga pölar under din bil. Närmare granskning är nödvändig för att avgöra om läckan är i själva verket från kylaren själv och inte från skadade slangar eller dåligt åtdragna kopplingar.
Överhettning

A misslyckas radiator kommer inte längre effektivt ta bort överskottsvärme från kylmediet, vilket resulterar i en ökning av motorns arbetstemperatur. Du kommer att se ånga fly från kylarens lock och din temperaturmätare läsa onormalt högt. Plus, kommer du att höra din motor knackar och pinga.
Korrosion

Ta bort kylarlocket att inspektera kylrör ibland avslöjar korrosion. Detta är oregelbundet formade uppbyggd inuti kylaren som är resultatet av att inte byta kylvätska vid bestämda tidpunkter, föroreningar i kylvätskan, eller en elektrisk process på grund av en dåligt jordad radiator. Korrosion orsakar igensättning av kylrören, vilket resulterar i överhettning. Läckor resulterar också från korrosion som äter vid metallen på kylaren tills hålen utvecklas, så att kylvätskan att fly.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64802.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.