Felsökning av en 2005 Escape Med dålig bränsleekonomi

The Escape är lillebror av Ford Explorer. På grund av dess mer kompakt kropp stil och mindre motor, är Ford Escape är en av de mer bränsleeffektiva SUV på marknaden. I '05, alla Escapes, lyckades de två-och fyra-wheel-drive, fyra-och sex-cylindriga versioner, för att uppnå en bra bit över 20 miles per gallon på motorvägen. Detta är ett respektabelt antal för alla fordon, än mindre en SUV. Om din Escape har dålig bränsleekonomi, finns det flera saker du måste kolla. Instruktioner
1

Kontrollera och ändra din Escape olja. Gammal motorolja tenderar att bryta ner och bli mer och mer ineffektivt när det åldras. Detta leder till ökat slitage på motorn och får den att avfall mer bränsle. Byta olja var 3000 till 5.000 miles, beroende på hur hårt du kör din SUV. När det är dags att byta olja, se till att du sätter i en premie låg vikt, låg viskositet olja, vilket rekommenderas av bruksanvisningen, för säsongen. Du kanske också vill överväga att byta ut din gamla varumärke med en kvalitet syntetisk olja.
2

Kontrollera din Escape luftfilter. En smutsig eller igensatt luftfilter hindra utförandet av din motor, vilket gör det att bränna mer gas än det borde. Om du tycker att filtret är smutsigt, byt ut den mot en ny. När du söker efter ett nytt filter, anser en prestationsbaserad filter. Dessa filter kan återanvändas och ge ett bättre flöde av ren luft till din motor, och därigenom förbättra gas körsträcka.
3

Kontrollera din Escape syresensor. Om du inte har rätt mekanisk kunskap för att göra detta på egen hand, helt enkelt ta bilen till en kvalificerad mekaniker. Syresensorer bidra till att upprätthålla den korrekta blandningen av syre och bränsle, som är nödvändig för en effektiv förbränningsprocess i motorn. Om blandningen är avstängd på grund av dåliga sensorer, kommer din SUV bränsleekonomi lida.
4

Inspektera din Escape tändstift. Om du inte kan komma ihåg den senaste gången du drog tändstiften, då du kan behöva nya. Gamla eller skadade tändstift kommer inte att ge den nödvändiga gnistan till din motor, vilket kommer att göra att den ur funktion och köra ineffektivt.
5

Inspektera din Escape bränslespridare och bränsleledningar. Återigen, om du inte är säker på att du har den mekaniska kunnande att göra detta på egen hand, ta bilen till en mekaniker. Injektionsmissbrukare som inte fungerar korrekt eller som läcker kommer inte att ge rätt mängd bränsle till motorn, vilket orsakar en minskning av gas körsträcka. Läckande bränsle linjer kommer också att det verkar som om du får fruktansvärda gas körsträcka.
6

Titta över din Ford Escape för onödig vikt. Om du har extra last i ryggen, ta bort det. Eftermarknad tillbehör lägga tyngd, som gör större däck och hjul. Ta bort så mycket vikt som möjligt från din Escape. 100 extra pounds kommer att sänka din bränsleförbrukning med upp till två procent.
7

Kontrollera din Ford Escape däcktryck. Om däcken är för lågt, kommer din bränsleekonomi minskas. Pumpa däcken till det tryck som anges på sidoväggarna eller i din instruktionsbok.
8

Undersök dina egna körvanor. Om du har en tendens att påskynda eller köra aggressivt, kan du vara fel för din Escape dålig gas körsträcka. Sakta ner och undvik plötsliga acceleration.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65079.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.