Felsökning av problem i en Oldsmobile Aurora Motor

En Oldsmobile Aurora använder mestadels Naturvårdsverkets standardiserade On-Board Diagnostics. OBD-II-kodning är inte det absoluta svaret för motorproblem, men det är ett värdefullt verktyg för en bra anledning. Aurora s motor är en komplicerad maskin, och OBD-II-systemet kan ge brännpunkter. Detta skär ut en massa meningslös sökande, och det faktiskt ger dig praktiska platser att börja undersöka. Om du äger en Oldsmobile Aurora tillverkas i 1995, kan du behöva använda General Motors 'äldre diagnossystem. Saker du behöver
Byglingstråd
OBD-II kodläsare
Visa fler instruktioner
Auroras Made Efter 1996
1

Anslut en OBD-II-kod läsaren till Aurora dator utlopp. Denna port kallas en datalänkanslutningen, och det kan hittas på förarsidan av Aurora, under instrumentbrädan, mellan gaspedal och längst till vänster kick panel.
2

Start Aurora elsystem. Vissa kodläsare kan också behöva motorn igång.
3

Titta på din kod läsare. Om ditt varumärke av kodläsare inte har automatisk aktivering och automatisk hämtning funktioner, måste du byta dina läsare på och knappa in en hämtning kommando. Reader visas knappen skiljer sig med varumärket, samt de exakta instruktioner, skjuta med din kodläsare handbok.
4

Hitta OBD-II-kodens innebörd. Ni kan hitta definitionerna i din läsares manual, men du kommer förmodligen bara att hitta de generiska OBD-II-koder där. General Motors har skapat sina egna kompletterande koder, och de kommer att behöva ligga på nätet.
5

Gör en lista över koder läsaren utvinns. Titta på läsaren och avgöra vad som är "svårt" och vad är "pending". Om motorn inte fungerar upprepar ofta, kommer OBD-II-systemet klassificera dem som "problem." Detta aktiverar även Auroras ljuset kontrollera motorn. "I avvaktan" koder händer mindre ofta, men de kan lätt trend mot "problem." Ge felkoder prioritet, men också undersöka ärenden koder.
6

Öppna Auroras motorrummet. Leta motordelar som överensstämmer med koderna på din lista och undersöka. Rita en linje genom koder du eliminera från ersättning. Placera en bock bredvid de som förtjänar djupare undersökning.
1995 Aurora
7

Titta under instrumentbrädan och hitta monteringsbandet datalänk. Den ALDL blir direkt under ratten.
8

Anslut "B" och "A" hamnar på ALDL med bygel. Båda portarna är bredvid varandra och är på ALDL s översta raden. Båda är de två sista på höger sida.
9

Vrid Auroras motorn på och räkna hur många gånger check engine blinkar på dig. Detta kommer att vara i en kod som du måste dechiffrera. Till exempel kommer GM flash-kod 19 förmedlas i en lång blinkning, en snabb paus, och nio korta blinkningar. Kod 23 skulle vara två långa blixtar, en snabb paus och tre korta blinkningar. Skriv ner varje kodnummer förmedlas.
10

Slå upp General Motors flash-koder på nätet. Aurora handbok kommer inte innehålla dessa koder, och Internet är det billigaste alternativet. Kopiera ut de kodande förklaringar du hittar bredvid siffror du nedtecknade.
11

Öppna Auroras motorrummet och undersöka. Undersök alla de platser som överensstämmer med din kod listan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66670.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.