Felsökning av en Cam sensor på en 1994 Audi

Den kamaxelgivaren på en 1994 Audi används för bränsleinsprutningstidpunkt. Kamaxeln Sensorn är placerad på vänster sida bakre delen av cylinderhuvudet. Den har en tre-trådig kontakt med de två yttre trådarna - makt och jord - och en mitt tråd, den signalkabel. När kamaxelgivaren misslyckas, är bilen mycket svårstartad och saknar acceleration och kraft. Saker du behöver
Ström grafritande mätare (oscilloskop) katalog Mutter förare
Visa fler instruktioner
1

bort hemlighållande täcker motor, med hjälp av lämplig mutterdragare .
2

Lokalisera kamaxel sensorn på bakre vänstra sidan av topplocket. Anslut grafritande mätarens svarta kabeln till en bra jord och använd blymönja som en sond för att testa långt, vänster tråd på sensorn. Vrid startnyckeln på. Vänd på mätaren till volt och sond jordledningen på givarens kontakt. Mätarens display ska visa mindre än 100mV. Om behandlingen är högre, byt kam sensorn.
3

Dra givarens kontakt. Sond centrum tråd på selen, som är signalen returledare. Avläsningen bör vara cirka fem volt, plus eller minus en halv volt. Om spänningen är högre eller lägre finns det ett problem med antingen datorn eller ledningar, inte med sensorn.
4

Vrid nyckeln och sätt i kontakten tillbaka till givaren.

5

Placera mätaren på diagram och lämna den svarta kabeln är ansluten till en bra jord. Starta motorn och sondera centrum tråden på givaren. Diagrammet ska visa jämnt fördelade rektangulära torn utan buggar eller avbrott. Om de är oregelbundna, byt sensorn.
6

Placera mätaren på frekvensen och sondera centrum tråden igen. Mätaren ska visa 7Mh, plus eller minus 1mH. Frekvensen bör också öka stadigt när rpm ökar med några variationer eller oegentligheter. Om du ser några oegentligheter, byt ut sensorn. Om det inte finns några oegentligheter, är sensorn bra.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65018.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.