DIY Car Battery Load Test

En underpresterande batteriet kommer inte riktigt köra startmotorn på din bil. Men för att riktigt bestämma dess inre komponenter har gått dåligt, kan du utföra en snabb och enkel testbatteri belastning. Detta är en av de bästa och föredragna metoder för att testa batteriets laddningstillstånd och prestanda. Och allt du behöver är ett batteri belastning testare. Förberedelser för test
Kontrollera ditt bilbatteri har en bra laddning för detta test.

Innan bilen testbatteri belastning, se till att din bil är fulladdat. Om batteriet är utrustad med en laddning indikator på omslaget, kommer ögat visas som grön. Dessutom ger din bil batteri testare ett sätt att kontrollera laddningstillstånd samt. Läs din manual testare instruktion, om det behövs. Anslut testaren som anges i din bruksanvisning för denna läsning och slå på din bil strålkastare. Ett batteri med en bra laddning visar 12,4-12,6 volt på mätaren, säger James E. Duffy i "Modern Automotive Technology." Annars, ladda batteriet i detta test.

Nu, installera Load Tester på batteriet. Om du har en induktiv typ testare, ansluter testaren röda klämman till pluspolen och den svarta klämman till den negativa polen på batteriet. Sedan klippa terminalen testare pickup till marken (svarta) batterikabeln. Om du har en regelbunden testare, anslut den i serie med batteriet enligt instruktionerna i bruksanvisningen.

Nästa, läsa etiketten eller märkningen på batteriet och hitta amp-timmar eller kall vev betyg. Om märkningen innehåller amp-timmar rating, multiplicera detta tal med tre. Eller, om etiketten ger kalla veven rating, dividera detta tal med två. Produkten kommer att vara den mängd strömförbrukning du kommer att tillämpa till batteriet under detta test. Addera Utföra lasttest


När du är klar, slå på din last testare och tillämpa lämplig aktuella lasten till batteriet. Håll strömmen i 15 sekunder och sedan läsa volt på skärmen eller ringa på din testare. Så snart du har denna spänning numret, slå ner den nuvarande belastningen helt och stänga av testaren.

Nu, tolka dina resultat och kontrollera tillståndet i ditt batteri. Ta som referens ett batteri vid normal rumstemperatur på 70F (21 C) med ett belastningstest resultat på 9,6 volt, vilket indikerar ett gott skick.

För varje 10 grader under referens temperaturen i exemplet ovan, subtrahera en decimal av spänningen att komma fram till rätt spänning för denna temperatur. Till exempel, om du testade batteriet enligt 60F (16C) i rumstemperatur, skulle ett tillfredsställande spänning resultatet bli 6.5V, enligt 50F (10C) i rumstemperatur, skulle ett tillfredsställande spänning resultatet bli 9.4V och så vidare
. p Om din läsning underskrider tillfredsställande spänning resultatet, är ditt batteri i dåligt skick och dess laddning är inte tillräckligt bra för att riktigt köra startmotorn, fläktmotor och andra komponenter i behov av hög ström i bilen. Batteriplattorna kanske har misslyckats redan. Men innan du bestämmer du behöver ett nytt batteri, kanske du vill ta med den till din lokala auto elektriska verkstad för bekräftelse.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64896.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.