Felsökning av en U gemensam i en 1999 Jeep Wrangler

De U lederna på en 1999 Jeep Wrangler används som fullt rörliga lederna mellan båda ändarna av drivaxeln. En av dessa fogar förbinder framsidan av drivaxeln till växellådan, och den andra U leden ansluter till drivaxeln. De U-fogar, vara flexibel på alla axlar, tillåter drivaxeln för att flytta upp och ned vertikalt med axeln när den rör sig över ojämn terräng och ger jämn kraft till axeln. U gemensamt är ungefär som en persons handled i flexibilitet. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
vanlig skruvmejsel
Skruvnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera för hörbara tecken på en misslyckad U gemensamt genom att flytta Jeep framåt i långsam hastighet-10mph-och sätta bilen i friläge. Lyssna efter en stadig clunking ljud sänds ut från under fordonet. En frusen U joint-mening en som är ur fett-gör ett ljud varje gång drivaxeln vänder. Ta med Jeep till ett stopp, sedan flytta bilen i backen och tillbaka för att parkera flera gånger. Ett starkt slitna U gemensamt kommer att göra en "Klonk" när fordonet flyttas från enheten att vända.
2

Höj baksidan av jeep med ordet jack och placera den på pallbockar för säkerhet . Addera 3

Tryck upp och ner på drivaxeln bara för att den bakre delen av den främre U joint, bakom växellådan tailshaft. Känn och titta för någon Freeplay i leden som tryck appliceras. Gör samma sak för den bakre U leden, vilket är precis framför bakaxeln. Varje Freeplay kräver utbyte av U leden.
4

Ta bort de fyra muttrarna i den bakre leden till bygelplatta, med hjälp av en skiftnyckel. Tryck skruvmejseln mellan oket och U leden för att tvinga drivaxeln in i växellådan, vilket frigör drivaxeln från oket. Håll bakre delen av drivaxeln i en hand och använda den andra handen för att rotera det gemensamma i alla riktningar. Känn hur mjuk U leden känns som den roteras. Om det finns några klibbiga fläckar eller ojämnheter, var U leden sinar utan fett och bör bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64849.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.