Skälen för ett avgassystem Guide Breaking

Avgassystem guider leder ett mycket svårt liv. Dessa koppar, brons eller stål hylsor sitta i mellan avgasventilen stäv och topplocket, och de måste absorbera inte bara den enorma friktionen som skapas av den återgående ventil men en hel del av avgaserna värmen också. Även en liten brist i material, montering eller installation kan resultera i en trasig avgasventil guide och ganska eventuellt motorhaveri. Normalt slitage

En avgasventil öppnar två gånger för varje motorvarv och kan resa lika mycket eller mer än en centimeter varje gång den öppnas. Avgas-ventiler i en motor som drivs vid 3000 rpm glida igenom ventilstyrningarna vid cirka 500 fot per minut. Med tiden kommer detta att leda till mjukare ventilstyrningen att bära bort, blir tunnare och mer benägna att spricka.
Factory defekter

Biltillverkarna inte få saker rätt 100 procent av tiden. De ursprungliga ventilstyrningar kan ha varit alltför tunt eller tillverkade av en legering som tenderade att arbeta-hårdna och spricka med tiden. Fabriken kan också ha räknat fel guiden materialets egenskaper värmeutvidgning. Material gjutfel är inte ovanligt heller, även en liten brist i guiden metallens kristallstruktur kan fungera som en utgångspunkt för sprickor
Överhettning

. Överhettning kan orsaka en mängd problem, de flesta av dem till följd av värme-inducerad metall expansion. Som metall värms upp, vidgar sin kristallstruktur innan den går sönder helt och smältning. Olika metaller expandera i olika takt. Extreme överhettning kan orsaka en ventilstyrning att expandera betydligt mer än det borde (får det att slå ner på ventilen eller bli skev) eller orsaka huvudet att expandera bort från ventilen. Hursomhelst, försvagar ventilstyrningen och så småningom blir benägna att bryta.
Höga avgastemperatur

Ventilstyrningar fungera som en kanal för att leda värme förbränningskammare bort från ventil och in i kylsystemet. De extremt höga avgastemperaturer upplevs av starkt ökat, turboladdade gas-och dieselmotorer kan skapa en temperaturskillnad mellan ventilen sidan av guiden och kylsystemet sidan. Ventilen sidan värms upp och expanderar mer än kylsystemet sidan, vilket gör att guiden att bokstavligen slita sig i två.
Felaktig Koncentricitet


Under vissa förhållanden, ventilen guide kan gå i linje med ventilsätet. Denna brist på koncentricitet är oftast resultatet av värme inducerad huvud skevhet från överhettning, svetsning på topplocket eller felaktig maskin arbete. Förskjutning mellan sitsen och guiden kommer att orsaka ventilspindeln att böja varje gång ventilen huvudet möter sitsen, sätta en sida belastning på guiden. Detta kommer att orsaka för tidig guide slitage och brott, och i extrema fall kan leda till att ventilen sig att knäcka och knäppa. Denna brist på koncentricitet kan också vara en fabrik defekt på grund av post-head-casting ventilstyrning installation.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66399.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.