Hur man vet om en Tie Rod är dåligt på en Ford Truck

Ford har använt två varianter av styrstag under åren:? Standard brons-bushed, boll-och-socket styrstaget och gummi-injicerade boll-och -uttaget på vissa pickups gjorts under 1990-talet. Om du märker glapp i styrningen under körning, ovanligt däckslitage, eller ljud när ratten vrids, ska dragstängerna testas. Båda testas på samma sätt, och det efter samma standard som används för att bestämma en felaktig del. Branschstandard är enkel. Om del har iakttagbara rörelser samtidigt som komprimeras med rimlig handkraft, eller om den delen binder när roteras, då det anses felaktig och bör bytas ut. Saker du behöver
Ordet jack
stödbenet
Visa fler instruktioner
1

Lyft och stöd bilen med en domkraft och pallbockar. Varje år skadas människor i hemmet med domkrafter som misslyckas eller faller när de utför reparationer. Jack står placerad på ramen kommer att förhindra skador om domkraften skulle misslyckas.
2

Leta dragstängerna och rotera dragstängerna hand. Dragstängerna är de delar som förbinder Styrspindlar, vanligen kallade spindlar, till styrväxeln. Känn dragstång hela komplett utbud av rörelse. Det ska rotera jämnt med någon tvingande eller fånga. Om du upptäcker bindande och /eller fånga, då dragstången ska bytas.
3

Kontrollera för rörelse i fogen under kompression. Gör detta genom att greppa Dragstång änden med handen och försöker tvinga leden att kollapsa. Någon märkbar rörelse är orsaken till byte.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64497.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.