Felsökning av problem med bränslemätare

Vilken downer det är när du inte gör det till bensinstationen i tid och du fastnar på vägen. Föreställ dig att du fastnar på vägen och din bränslemätaren visar att du har halv tank kvar när det verkligen är det verkligen tomt. Om du har en felaktig bränslemätare, då vet du aldrig hur mycket bränsle du verkligen har kvar. Du kan felsöka dina frågor bränslemätare på egen hand med en bit av mekanisk förmåga. Saker du behöver
Startnyckel
Friend
Visa fler instruktioner
1

starta bilen. Knacka med fingret på bränslemätaren. Ibland mätaren fastnar och en kran kommer att släppa det. Om mätaren rör sig när du trycker på den, så frågan är med mätaren.
2

Lokalisera de två trådar som fäster på baksidan av bränslemätaren och se till att de är anslutna väl. Wiggle trådarna och se om mätaren rör sig.
3

Slå av tändningslåset och hitta säkringsdosan för fordonet. Dra ut bruksanvisningen för att hjälpa dig hitta säkringsdosan och rätt säkring som styr bränslemätaren. Dra säkringen som styr bränslemätaren ut och undersöka det. Om det är bränd, då du kommer att se den lilla tråd inuti är inte solid. Det finns extra reservsäkringar normalt på höljet.
4

Be din vän att sitta i bilen och vrid startnyckeln till det första läget. Gå till bränsletanken område av bilen och hitta de två kablar dragna till bränslenivå sändarenheten. Bränslenivån sändarenhet är vanligtvis inne i bränsletanken men trådarna är normalt är tillgänglig. Vicka dessa trådar medan din kompis ser på bränslemätaren. Har säg att du om mätaren rör sig. Om mätaren inte rör sig sedan bort båda kablarna och tryck ihop dem. Fråga din kompis om mätaren rör sig när du gnider samman trådarna. Om mätaren rör sig, så frågan är med bränslet nivågivaren. Om mätaren inte rör sig, då du kommer att behöva byta bränslemätaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67112.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.