Varför har min 2004 Envoy Tveka under en belastning?

The Envoy ursprungligen började som en high-end alternativ paket på GMC Jimmy, men överlevt sin genetiska föregångare och gick på att bli en egen modell år 1998. Liksom sin motsvarighet lastbilar från Chevrolet, Oldsmobile, Buick och Isuzu, är GMC Envoy fortfarande fullproppat av elektronikkomponenter utbredd med möjlighet till misslyckande. Det är där de flesta av dessa typer av fel kommer från, vilket gör fastställande av dem potentiellt billigt om du tillbringar tid i diagnosen. Styrdator

Din lastbilens drivlinan styrmodulen är dess hjärna, så någon form av fel här kommer att utlösa förödelse på allting den kontrollerar. Oddsen är goda att PCM är bra, särskilt om den tvekan händer bara under belastning och du inte upplever några andra problem, men du kanske vill kolla upp det för lösa anslutningar. Lösa anslutningar och korrosion är inte ovanliga, särskilt i fuktiga miljöer.
Syre och sensorer CPS

En bakre O2 sensor fel vanligtvis inte kommer att orsaka tvekan under belastning som den övervakar bara katalysator funktion, men en kod som anger bakre O2 fel är något att titta på. Ett igensatt konverterare håller avgaser instängd i motorn, som momentant kan döda makten. Front O2-sensor fel är ett annat djur helt och hållet. Acceleration och hög belastning villkor är övergångsperioder där motorn måste prestera på optimal kondition, medan saker inuti förändras mycket snabbt. En något långsam eller inte fungerar O2 sensor normalt manifesteras under belastning innan den gör vid någon annan tidpunkt. En dålig vevaxel eller kamaxel sensor kan initialt manifesteras som tvekar, men kommer nästan säkert att kasta ett ljus kontrollera motorn med en specifik kod för denna sensor.
Intag Frågor

En missanpassad eller funktionsstörning trottelpositionsgivarens, smutsig eller dåligt fungerande mass-luftflöde sensor eller dåligt grenrör lufttryckssensor kommer att manifestera med många av samma symptom som en dålig O2 sensor, och av samma skäl. På samma sätt som O2-sensorn övervakar gaserna som kommer ut ur din motor, dessa sensorer hålla ett öga på den luft som kommer in Om du nyligen har kopplat bort batteriet och plötsligt utvecklat en tvekan problem, kanske du vill överväga rengöring spjällhuset. Den sändebud använder ett elektroniskt spjällhus som kommer att anpassa sig till mindre hinder byggts upp över tiden. Koppla bort batteriet kommer att få datorn att glömma att hindret är det, vilket kommer att resultera i ett luftflöde diskrepans och tvekan.
Smutsiga filter och Random Stuff

Din Envoy använder sig av flera olika typer av filter, och alla kan orsaka tvekan under belastning, om dåligt igensatt. Den använder en "strumpa" filter runt bränslepumpen, annat bränslefilter i raden och en annan liten skärm inuti varje injektor. Alla dessa kan orsaka en momentan nedgång i bränsletryck resulterar i tvekan. En enkel, lätt tilltäppta injektor kommer inte vanligtvis orsakar tvekan, men flera smutsiga skärmar. Kontrollera luftfiltret, särskilt om det någonsin blivit våt. Vakuum läckor manifesterar vanligtvis som en momentan tvekan under belastning, särskilt om de är små nog att datorn kan kompensera för dem efter luft /bränsleblandning kör magert.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68346.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.