Jetta Turbo problem

Även i produktion sedan 1979, har Golf storebror Jetta endast nyligen blivit välsignade med en turbo. Generellt pålitlig, har denna motor sett mer än 800 hästkrafter på en stock kvarter, och mer än 400 med stock internals. Dock hade även Achilles hälen, och VW: s Turbo Wonder har sin andel av frågor. De flesta av This bilens fel ligger i chassit, och är ganska lätt (om inte billigare) behandlas. Motor Kontrollera Ljus

Ett ihållande problem på nyare bilar är ett mysterium misständning, speciellt vid start. Men oftast inte allvarliga nog att märka i körning, är detta slumpmässiga motor misständningar nog att rubba datorn och sätta igång en "check engine" light. Detta problem är endemisk tillräckligt Jetta Turbo som man skulle kunna tro att det skulle diagnostiseras med 2009, men orsaken är fortfarande ett mysterium. VW säger att (mer än troligt) det beror på en alltför känslig knock sensor, i vilket fall det inte finns någon faktisk misständning. Vissa Jettas kända för att stanna slumpmässigt. Den allmänna uppfattningen är en defekt Mass Air Sensor, men dåliga spolar har upptäckts från gång till gång.
Avgasrör Controller

En av de få verkliga misslyckanden upplevs av Jetta ägare är i insugningsröret löpare kontroll. Den IMRC är en stepper-motor och datorn som ansluter till en rad ventiler på en gemensam axel. Dessa ventiler är inställda för att öppna när bilen når en viss RPM, och låta motorn andas in genom kortare intag löpare för ökad toppeffekt. Den IMRC har varit känt för att gå dåligt på Jettas, och kan vara dyra att åtgärda, men frukta inte: kopplar bort den helt och ledningar öppna ventilerna med en bit tråd kommer att lösa problemet, men detta kan leda till en liten förlust av låg -end vridmoment.
tidig bromsslitaget

En av de vanligaste rapporterade problem med Turbo Jettas kan en dag vara en fråga om återkallelse. VW kastar avsiktligt Jetta s broms rotorer tunna för att spara vikt, vilket är bra för prestanda men dåligt för livslängden. Broms rotorer kan rutinmässigt se fyrsiffriga temperaturer, och de tunna VW enheterna är helt enkelt inte förmåga att absorbera och avleda det innan skevhet uppstår. VW rotorer vanligtvis varar mer än 50.000 miles, och det är efter bearbetning dem tillbaka till tolerans två gånger. Där
Broms Solution
p Det finns få fall eftermarknaden måste kallas i enkelt att hantera en teknisk fel på den del av en tillverkare, men det här är ett sådant tillfälle. När det blir dags att byta ut dina rotorer, överväga att uppgradera till tjockare eftermarknaden slitsade rotorer till bättre avleder värme. Brembo och Rotora är populära val, och på $ 106, EDC: s slitsade rotorer är faktiskt lite billigare än lager ersättare.
Handskfacket Troubles

1999 och 2002 Volkswagen Jettas är väl kända för att ha felaktiga plast handske-box hållare. För dem benägna att titta, det är inte svårt att upptäcka en annars orörd 2001 Jetta med sin handskfacket dörren gäspa öppen. Tyvärr kan detta vara en svår och dyr fix, eftersom den kräver demontering ganska lite av instrumentpanelen. Överväg att använda några dubbelsidig tejp för att stänga dörren, och börja använda dörren fickor för förvaring.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64364.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.