Felsökning Förgasare

Förgasare är komponenter som drar in luft från utsidan och blanda att luft med bensin från bränsletanken. Förgasaren är ansvarig för att se till att motorn har rätt blandning av bränsle så att förbränningen kan ske. Om förgasaren misslyckas eller fel, då motorn inte kan köras eller kommer att köra dåligt. Om du upplever problem med din förgasare, kanske du vill felsöka några av de vanligaste problemen innan du ringer mekanikern. Instruktioner
1

Kolla för svårstartad. Om din motor vevar och inte startar, är det vanligaste problemet ett misslyckande i choke. Choken kopplingen kan vara bindande eller choken själv kan ha fastnat i stängt läge. Detta kommer att förhindra att tillräckligt med luft från att göra sin väg in i förgasaren och in i motorn.
2

Kontrollera motorns översvämningar. Om du luktar bensin efter igångsättning av motorn och inte kan starta den, kan din motor att översvämmas. Detta är särskilt vanligt på förgasaren utrustade motorer när choken kopplingen binder. Även om du fixa kopplingen, måste du vänta flera timmar för bränslet att förångas så att du kan starta motorn.
3

Kontrollera för ojämn tomgång. Förgasare använder justeringsskruvar för att styra mängden luft som strömmar in i motorn. När förgasaren är justerskruvar är felaktigt inställda, kommer du att ha svårt att få bilen på tomgång ordentligt. När detta händer, måste du ha dessa skruvar justeras så att ditt fordon går på tomgång och kör korrekt under alla RPM band.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64459.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.