Hur vill kolla Stötdämpare eller MacPherson fjäderben i en Honda Accord

Om din Honda Accord studsar dig på vägen, det är nog en bra tid att kolla in de chocker och stöttor. De flesta bilar har teleskopiska stötdämpare med en spiralfjäder och dämpare fäst till toppen. Enheten kallas MacPherson och det är viktigt att ditt fjädringssystem. Saker du behöver
Bil jack
Jack står
Hylsnyckel eller luft Ratchet
Visa fler instruktioner
1

agerande bounce testet. Ett enkelt sätt att mäta resultatet av dina chocker och stöttor är att bara stå bredvid ett hörn av kroppen av din Accord, greppa kroppen av din Honda Accord, och skjut den upp och ner ett par gånger för att få det studsar.
Sida 2

Släpp kroppen och sedan testa dina stötdämpare genom att observera hur lång tid det tar för bilen att sluta flytta upp och ner. Det ska bara fortsätta att studsa en eller två gånger och sedan vara stilla. Om den inte gör det, måste du checka ut stötdämparen.
3

Jack upp din Accord och sedan stödja chassit med pallbockar så att hjulen hänger fritt och din bilen är ett säkert sätt stöds. Ta en hylsnyckel eller luft Ratchet för att ta bort hjulet montering och inspektera chocker och stöttor.
4

bort muttrarna och däck och ställ dem åt sidan. Titta på navaggregatet och sedan titta över det. Du bör kunna se Macpherson strut församling och den stora spolen under stötdämparen.
5

Kontrollera djupa bucklor, en urkärnade yta och /eller rost på aggregatet. Om du ser olja läcker från stötdämparen, är detta en kontrollampa tecken på att den behöver bytas ut.
6

Kontrollera fästbultar och buskar gummi som håller stötdämparen på plats. Om du kan dra eller vrida och det finns någon ge eller rörelse, då enheten behöver bytas. Byta stötdämpare och /eller Macpherson strut församling på din Honda är definitivt ett jobb för din mekaniker eftersom det kräver speciella verktyg och en del skicklighet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63859.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.