Hur hoppar jag det diagnostiska systemet i en 1991 Chevy 1500?

Alla Chevrolet fordon före 1996 predate nuvarande standardiserade On-Board Diagnostic systemet. Samtida fordon kan "läsas" med en diagnostisk scanner som kommer att dra felkoder och visa dem på skannerns skärm. Men, är ett sådant verktyg värdelös på 1991 Chevrolet bilar och lätta lastbilar. Däremot kan du hoppa det diagnostiska systemet ganska lätt, att få din Chevy att visa felkoder genom att orsaka kontrollera motorn ljuset att blinka felkod på dig. Allt du behöver är ett gem eller en kort längd av bygel. Saker du behöver
Paper clip
Penna
Paper
Visa fler instruktioner
1

Räta ut ett gem i en rak linje. Sedan, böj den i form av ett "U".
2

Lokalisera Chevy diagnostiska port under instrumentpanelen och ratten.
3

in "U"-formade gem i de två slitsar. När du har hittat porten, leta efter de två raderna med slitsar. De två platser som du vill är på den övre raden, längst till höger. Man kommer att vara i slutet av raden, och den andra kommer att vara bredvid den, till vänster.
4

Sätt in nyckeln i Chevy tändningen och vrid elsystemet på. Starta inte motorn, bara det elektriska systemet.
5

Plocka upp en penna och papper, och sedan spela in koderna när check engine lampan börjar blinka. GM: s On-Board Diagnostic koder är tvåsiffriga tal. Kodande sekvenser består av långa och korta blinkningar. Det första numret av den kodande sekvensen kommer att bli en lång blinkning, och det andra numret kommer att vara korta blinkningar. Till exempel kommer kod 22 har två långa blinkningar följt av två korta blinkningar. Det blir en paus för att markera slutet av en kod och början på en annan.
6

Leta upp koderna. När du har skrivit in koden ner, måste du leta upp en lista med definitioner på nätet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66232.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.